Περιοδείες του ΚΚΕ Αχαΐας στα ορεινά

«Ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη για να δυναμώσουν και οι διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων στα ορεινά» αναφέρει η ανακοίνωση

ΚΚΕ

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρει:

Με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ μπροστά και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, ξεδιπλώνεται καθημερινά το πολιτικό άνοιγμα της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του Κόμματος.

Το πρωί της Κυριακής, κλιμάκιο της ΤΕ με επικεφαλής το Χρήστο Δάβουλο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων σε Τριπόταμα, Πάος, Δάφνη και Καλάβρυτα, συνομιλώντας με λαϊκό κόσμο της περιοχής.

Και από τις συζητήσεις, αναδείχθηκαν οι ευθύνες ΕΕ, της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. αλλά και των αστικών κομμάτων (Ελ. Λύση, Νέα Αριστερά κ.α.) που υποστηρίζουν τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ, και για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρύτερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και της περιοχής.

Καυτηριάστηκε ιδιαίτερα, το κακό οδικό δίκτυο που μεγαλώνει τα προβλήματα σε βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους και παραγωγούς, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις «ανοιχτές» τιμές για τους παραγωγούς, ως αποτέλεσμα και της συνολικότερης εφαρμογής της ΚΑΠ της ΕΕ.

Αναδείχθηκε, ότι την ώρα που δίνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής προκειμένου να μεγαλώσουν τα έσοδά τους ξενοδοχειακοί όμιλοι και κ.α. μεγαλοεπιχειρήσεις, τα προβλήματα κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων εντείνονται, επίσης, η κατάσταση στη δημόσια Υγεία «χτυπάει κόκκινο».

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις στο ΓΝ Καλαβρύτων που λειτουργεί ουσιαστικά με όρους ΚΥ, η μη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, οι ελλείψεις στο ΚΥ Κλειτορίας, αλλά και στο ΕΚΑΒ, με ό,τι κινδύνους ειδικά το τελευταίο γεγονός συνεπάγεται και λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων. Ειδικά τονίστηκε, ότι έχουν απομείνει μόλις δύο ασθενοφόρα για όλο τον ορεινό όγκο!

Μπροστά στις ευρωεκλογές από το κλιμάκιο της ΤΕ σημείωσε ότι και μετά τις 10 Ιούνη θα παραμείνουν στην περιοχή τα ίδια προβλήματα που αποτελούν «βραχνά» για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, όπως και η ακρίβεια, οι περικοπές που αφορούν εργατικές – λαϊκές ανάγκες, αλλά και η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, όπως και στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και την δύσκολη καθημερινότητα, επισημάνθηκε ότι χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους, ως καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των συμπολιτευόμενων υποτιθέμενων αντιπολιτευτικών κομμάτων, των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Ελ. Λύσης κ.α. αστικών κομμάτων.

Πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα, πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση για την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Κυριακή 26 Μάη στις 11.30 π.μ., με ομιλία του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας και του Βαγγέλη Κατσακούλη, υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Οι περιοδείες συνεχίζονται και την Παρασκευή 24 Μάη το πρωί, στο ΓΝ Καλαβρύτων θα βρεθεί κλιμάκιο της ΤΕ Αχαΐας με επικεφαλής τη Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.