ΠΑΟΚ: «Το πρωτάθλημα του Λουτσέσκου»!

Λουτσέσκου

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League 1, το πιο συναρπαστικό όλων των εποχών με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου δίκαια! Η ΑΕΚ ήταν η χαμένη, αλλά δεν έκανε κανένα «δώρο» στον ΠΑΟΚ, γιατί ποτέ δεν ήταν δικός της ο τίτλος. Δώρο κάνεις ή «κάτι» χάνεις όταν είναι δικό σου. Σαφώς και η ΑΕΚ είχε δημιουργήσει σημαντικό πλεονέκτημα στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν τα παράτησε.

Στα play-offs, εκεί δηλαδή που κρίθηκαν τα πάντα, στα μεταξύ τους παιχνίδι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία νίκη, τη σημαντικότερη στην πορεία του προς το πρωτάθλημα με τεράστια ανατροπή στην Τούμπα μετατρέποντας το 1-2 σε 3-2, ενώ και στην ΟΠΑΠ Arena βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα με 2-0. Όμως και τότε αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 2-2 με γκολ του Οσντόεφ στο 89′.

Βρέθηκε στο -8 όταν απώλεσε βαθμούς στη Λαμία (1-1), αλλά έβγαλε αντίδραση. Και στο φινάλε της διαδικασίας των play-offs έκανε το «4 στα 4» απέναντι στους τρεις διεκδικητές, 3-2 την ΑΕΚ, 2-0 τον Ολυμπιακό, 4-1 τον Παναθηναϊκό και νίκησε τον «αιώνιο» αντίπαλο, Άρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης 2-1. Μάλιστα τον Άρη τον νίκησε για πρώτη φορά φέτος.

Και κάτι ακόμη, ο ΠΑΟΚ παίζοντας…χωρίς κλασικό σέντερ-φορ όπως αρκετοί υποστήριζαν, είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 87 γκολ και την καλύτερη άμυνα με παθητικό 34 τέρματα.

Τέλος ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον καλύτερο για φέτος, με διαφορά από τον δεύτερο, προπονητή της χρονιάς.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τα πάντα, μέχρι και τον επικοινωνιολόγο, για να αποφορτίσει την ομάδα του και να την έχει πανέτοιμη από κάθε άποψη.
Αν θα έπρεπε να βάλουμε έναν τίτλο στον τίτλο που πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ αυτός θα ήταν, «Το πρωτάθλημα του Λουτσέσκου»!