Ευρωεκλογές 2024: Στην «Π» ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος – «Διαφάνεια και λογοδοσία, χωρίς νταβατζήδες..»

Όσα δήλωσε στην «Π» ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος

Αντώναρος

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, που ήρθε την Παρασκευή στο Αίγιο με ηχηρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος στην πρωτεύουσα της Αιγιάλειας, μίλησε αποκλειστικά στην «ΠτΔ».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Κυρ. Μητσοτάκη και παράλληλα εξήγησε γιατί η ψήφος στον Στέφανο Κασσελάκη θα είναι καταλυτική.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν λίγους μήνες μόλις, έλεγε στους Ελληνες πολίτες ότι οι ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου δεν είναι δα κάτι σπουδαίο. Πίστευε προφανώς πως ο ίδιος και το ΙΧ μικρομάγαζο στο οποίο έχει μετατρέψει την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είχαν μπροστά τους μια άνετη κούρσα. Αγνοούσαν την αξιωματική αντιπολίτευση, λοιδορούσαν και υποτιμούσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Και ξαφνικά πολλά άλλαξαν. Ο επί πενταετία πρωθυπουργός κηρύσσει τον υπέρ πάντων αγώνα, κατεβάζει τον πήχη προσδοκίας από το 41 στο 33%, εκλιπαρεί να τον εμπιστευθούν κι επισείει τον κίνδυνο της δήθεν αστάθειας. Τη σταθερότητα, όμως, στην οποία ορκίζεται ο κ. Μητσοτάκης, οι Ελληνες δεν την θέλουν. Δεν είναι καν στασιμότητα. Είναι καταβύθιση στον ανεξιχνίαστο πάτο της ανασφάλειας, της ογκούμενης φτωχοποίησης, της έλλειψης χειροπιαστής προοπτικής για εκατομμύρια Ελληνες. Και λένε ως εδώ στα ψέματα ενός πρωθυπουργού που ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική, διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς κι αχρείαστες απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, αρνείται την ουσιαστική διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη που προσπάθησε από την αρχή να κουκουλώσει, δίνει ψίχουλα με την μορφή ελεημοσύνης ενώ γδέρνει τους πολίτες με πανύψηλους φόρους στα καταναλωτικά αγαθά».

Και ο κ. Αντώναρος κατέληξε, τονίζοντας γιατί η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πολύ σημαντική: «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε επεξεργασμένες και κοστολογημένες προτάσεις για όλα τα θέματα. Απαιτούμε διαφάνεια και λογοδοσία. Θέτουμε στην κρίση των ψηφοφόρων μια νέα σχέση πολιτών με την πολιτική. Οπως την εκφράζει καθημερινά με τις παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου βίου ο Στέφανος Κασσελάκης. Φέρνουμε -ας το πω πιο γλαφυρά- τούμπα τον τρόπο που ασκείται μέχρι σήμερα η πολιτική στην Ελλάδα. Αδιαμεσολάβητα. Χωρίς ενδιάμεσους και πολιτικούς νταβατζήδες. Αυτό φοβάται ο Μητσοτάκης και προσπαθεί να αναχαιτίσει τις απώλειες.

Απ’ όλους εμάς εξαρτάται να του δείξουμε ότι η παντοκρατορία του φτάνει στο τέλος της. Γι αυτό πρέπει να μη λείψει κανείς από την κάλπη στις 9 Ιουνίου».

ΦΩΤΟ: ΔΗΜ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ