Παπούα Νέα Γουινέα: Κατέρρευσε γέφυρα μέσω της οποίας μεταφερόταν βοήθεια μετά την κατολίσθηση

Η κατολίσθηση εκτιμάται ότι έχει θάψει πάνω από 2.000 ανθρώπους.

παπούα νέα γουινέα

Μια γέφυρα στην κύρια διαδρομή για τη μεταφορά βοήθειας και εξοπλισμού στην τοποθεσία μιας κατολίσθησης στην Παπούα Νέα Γουινέα κατέρρευσε, αφήνοντας τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους παγιδευμένους, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ την Τρίτη.

Η κατολίσθηση εκτιμάται ότι έχει θάψει πάνω από 2.000 ανθρώπους, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σε ασταθή εδάφη.

«Άρα αυτό που συνέβη είναι πως (η κατάρρευση της γέφυρας) έχει αποκόψει τον κύριο αυτοκινητόδρομο, που οδηγεί στην (επαρχία) Ένγκα», δήλωσε ο Ιτάγι Βιρίρι, περιφερειακός εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μέσω βιντεοσύνδεσης από την Μπανγκόκ. Είπε πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο βαρύς εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τις προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων να μεταφέρεται μέσω μιας μακρύτερης, εναλλακτικής διαδρομής.

«Οι συνθήκες είναι πολύ, πολύ δύσκολες. Σε ορισμένα σημεία το έδαφος εξακολουθεί να μετακινείται», είπε, σύμφωνα με το iefimerida, προσθέτοντας πως εξακολουθεί να βρέχει στην περιοχή του δυστυχήματος.

 

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν τα μικροβιολογικά εργαστήρια: Ουρές ασθενών για εξετάσεις

Μητσοτάκης από Παλαιό Φάληρο: Σε ένα κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια, επίθεση σε Κασσελάκη

Πύργος: Αυτός είναι ο 73χρονος που παρασύρθηκε από το τρένο, θλίψη για τον Γεώργιο Αναγνωστόπουλο ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Κηφισιά: Μαθητές πέταξαν κροτίδες σε Γυμνάσιο και τραυμάτισαν καθηγήτρια

Έρχεται θερμή εισβολή από την Κυριακή, στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία, η ανάρτηση Καλλιάνου