Πάτρα: Το θέατρο «Απόλλων» φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, δράση με συμβολισμούς

Τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο «Απόλλων» και με πανό μίλησαν με διερχόμενους, ενημερώνοντας για τις δράσεις

Απόλλων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας, η Ελληνική Ενωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, συμμετέχει στην κινητοποίηση με δράσεις.

Χθες, στην πλατεία Γεωργίου, το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αισθητοποίησης προς όλους για να δίνεται μεγαλύτερη σημασία σε ορισμένα συμπτώματα.

Να σημειωθεί ότι για τεχνικούς λόγους δεν φωταγωγήθηκαν τελικά οι Σκάλες της Αγίου Νικολάου, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.
Τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο «Απόλλων» και με πανό μίλησαν με διερχόμενους ενημερώνοντας για τις δράσεις.

Απόλλων

Μέλη και φίλοι της Ενωσης φωτογραφήθηκαν έξω από το θέατρο

Το ΔΣ της Ενωσης εκπροσώπησε χθες η αντιπρόεδρος Ιουλία Συροκώστα, η οποία δήλωσε: «Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλακάς αντιμετωπίζουν μια νευρολογική ασθένεια που δεν είναι κληρονομική, αλλά είναι ένα νόσημα που οδηγεί νέους ανθρώπους σε κινητική αναπηρία.

Το φετινό μήνυμα είναι να αισθητοποιήσουμε την ιατρική κοινότητα, ώστε να δώσει μεγαλύτερη σημασία σε ορισμένα άτυπα συμπτώματα, γιατί όσο νωρίτερα γίνεται η διάγνωση, είναι τόσο καλύτερα για τον ασθενή».

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου (8:30μ.μ.) θα γίνει η επιστημονική εκδήλωση στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events «Πολλαπλή Σκλήρυνση: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», με ομιλητές την Ειρήνη Τσιαμάκη (νευρολόγο Νευρολογικής Κλινικής Παν. Πατρών) και τον Κωνσταντίνο Γιαννίτσα, (αν. καθηγητή Ουρολογίας ΠΓΝΠ) που θα μιλήσει για το ουροποιητικό σε ασθενείς με ΣΚΠ.