Νησιά Φερόε: Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα εκατοντάδων φαλαινών ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το έγκλημα κατά των άτυχων θηλαστικών προκαλούν σοκ.

νησιά φερόε

Στις 1η Ιουνίου 2024, ένα ακόμη τραγικό περιστατικό φαλαινοθηρίας έλαβε χώρα στα Νησιά Φερόε, όπου περίπου 140 φάλαινες-πιλότοι σκοτώθηκαν από ντόπιους κυνηγούς.

Η φαλαινοθηρία αποτελεί μια παραδοσιακή πρακτική στα νησιά, γνωστή ως “grindadráp”, και χρονολογείται από αιώνες.

Το «grindadrap», ή εν συντομία «grind», είναι μια παράδοση 1.000 ετών των Νήσων Φερόε, σύμφωνα με την οποία οι κυνηγοί περικυκλώνουν τις φάλαινες και τα δελφίνια με τις ψαρόβαρκες τους και τα οδηγούν σε έναν ρηχό κόλπο, όπου τα θηλαστικά δεν μπορούν να διαφύγουν.

Σε ένα χωριό της δυτικής ακτής Viðoy και συγκεκριμένα στο λιμάνι Hvannasund, η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των εκατοντάδων θηλαστικών που σφαγιάστηκαν στο βωμό της αρχαίας παράδοσης των Βίκιγνκς. Από το περασμένο Σάββατο (01.06.2024) το πρωί έως και την επόμενη ημέρα, πάνω από 130 ήταν νεκρές.

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το έγκλημα κατά των άτυχων θηλαστικών, προκαλούν σοκ λόγω της βίαιης συμπεριφοράς που έχουν οι ντόπιοι κάτοικοι απέναντι στις φάλαινες.

«Ένα κοπάδι φαλαινών-πιλότων βρέθηκε ανατολικά του Viðoy. Ήταν περίπου έντεκα και μισή όταν το σκάφος «Brimil» του Faroes Fisheries Patrol βρήκε τον λοβό και το σχέδιο είναι να τους οδηγήσει στην ακτή, λέει ο Jens Jensen, ο περιφερειακός επίτροπος.

Οι αρχικές εκτιμήσεις είναι 50-100 δελφίνια και το σχέδιο είναι να οδηγηθούν στο Hvannasund. Ακολουθούν περισσότερες ενημερώσεις από το εθελοντικό μας πλήρωμα στο έδαφος», έγραψε η σελίδα ORCA στο X (πρώην Twitter).

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

 

«Εκθέσεις αναφέρουν ότι τουλάχιστον 139 φάλαινες πιλότοι σκοτώθηκαν στο Viðoy των Νήσων Φερόε σε διάστημα μερικών ωρών, σύμφωνα με πολλές πηγές», έγραψε κάποιος στο προφίλ του στο X, σύμφωνα με το newsit.

 

«Χθες έγινε άλλη μια σφαγή στα Νησιά Φερόε αυτό το βίντεο εξηγεί και δείχνει τη βάρβαρη δολοφονία αισθανόμενων πλασμάτων.

 

Είναι εντελώς κατακριτέο και περιττό.. Δεν έχουν κανένα δικαιολογημένο λόγο να σκοτώνουν φάλαινες πιλότους. Είναι μια σύγχρονη κοινωνία, αυτό είναι μόνο ένα αιματηρό άθλημα από ένα μάτσο βρωμιά», έγραψε κάποιος άλλος εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

 

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο για έξαρση των σεισμών, ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή, τι γίνεται στη Δ. Ελλάδα

Μιχαλολιάκος: Επιστρέφει στο κελί του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από έναν μαθητευόμενο μάγο που τάζει

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποιες ήταν οι πρώτες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το Εφετείο

Πανελλήνιες 2024: Δείτε τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας που διαγωνίζονταν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ