Πάτρα: “Στο ρυθμό της αγάπης” από την Κοινο_Τοπία στις 18 Ιουνίου

Η εκδήλωση με τίτλο Στο ρυθμό της αγάπης θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του

Πάτρα Από παλαιότερη εκδήλωση της Κοινο_Τοπίας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία στο πλαίσιο της προαγωγής του Πολιτισμού διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στο συνάνθρωπο μέσα από το χορό, τη μουσική και την ποίηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 8.30μμ.

Η εκδήλωση με τίτλο Στο ρυθμό της αγάπης θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του, Φιλοποίμενος 54, 1ος όροφος, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής (21 Ιουνίου).
Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στη γραμματεία του συλλόγου στο 2610.622250 (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ) και στο 2610.277171 τις υπόλοιπες ώρες, καθώς και στο info@koinotopia.gr Θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις.

Στην εκδήλωση συμπράττουν καλλιτεχνικά η Χορωδία της Κοινο_Τοπίας, η μαέστρος Λίνα Γερονίκου, η πιανίστρια Κατερίνα Φιλιππάτου, η σχολή ‘‘Περί χορού Εμμέλεια”, η φιλόλογος και συγγραφέας Μαίρη Σιδηρά, και η δ/ντρια του Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου

Από τη χορωδία της Κοινο_Τοπίας θα απολαύσουμε Amado mio, Que sera sera, Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα, Θάλασσα μάνα, La Paloma, Τα απογεύματα τα άδεια, Για ένα τανγκό, Ένας ουρανός με αστέρια, Να μ’ αγαπάς, Historia de un amor, Ας ερχόσουν για λίγο, Et si tu n’ existais pas και από τη σχολή ‘‘Περί χορού Εμμέλεια” Poema (Tango), Mi vieja Linda (Milonga), Cumparsita (Tango) κ.α.

Η φιλόλογος και συγγραφέας Μαίρη Σιδηρά ενδιαμέσως των χορωδιακών και χορωδιακών–χορευτικών κομματιών, θα επιλέξει και θα απαγγείλει ποιήματα που διαθέτουν με τα ανωτέρω τραγούδια κάποια συγγένεια, νοήματος ή είδους. Η ίδια θα σχολιάζει σποραδικά το κεντρικό θέμα της αγάπης, προλογίζοντας τα επιλεγμένα από τη χορωδία τραγούδια. Τέλος η δ/ντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα Γεωργία Πετροπούλου θα συμμετάσχει με απαγγελία.

Η εκδήλωση έχει και κοινωνικό πρόσημο μιας και οι συμμετέχοντες καλούνται να στηρίξουν συμβολικά το Σύλλογο για τη Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ). Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία αυτής της όμορφης βραδιάς, τους οποίους και ευχαριστούμε, προσφέρονται εθελοντικά.

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας ιδρύθηκε το 2003, είναι ένας μικτός σύλλογος, που συναποτελείται από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες φροντιστές τους, εθελοντές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Συνολικά, τα μέλη του ΣOΨΥ Πάτρας είναι περισσότερα από 450 άτομα. Ο Σύλλογος αποτελεί το βασικό φορέα αυτο-οργάνωσης και αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, των οικογένειών τους και των φίλων τους. Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.