Φόβοι για λιμό στη Γάζα: Περιορισμένη η ανθρωπιστική βοήθεια

Πάνω από 495.000 άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο σοβαρό, καταστροφικό επίπεδο επισιτιστικής ανασφάλειας.

Λωρίδα της Γάζας (AP Photo/Fatima Shbair)

Υψηλός κίνδυνος λιμού συνεχίζει να υπάρχει σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανθρωπιστική πρόσβαση είναι περιορισμένη, σύμφωνα με την εκτίμηση του διεθνούς παρατηρητηρίου επισιτιστικής ασφάλειας.

Πάνω από 495.000 άνθρωποι, ή πάνω από ένα πέμπτο του πληθυσμού της Γάζας, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο σοβαρό, καταστροφικό επίπεδο επισιτιστικής ανασφάλειας, σύμφωνα με επικαιροποιημένη αναφορά του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Ταξινόμησης Επισιτιστικής Ασφάλειας (Integrated Food Security Phase Classification -IPC), σε αντίγραφο της οποίας είχε πρόσβαση το Reuters πριν από την προγραμματισμένη της δημοσιοποίηση αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με το newsbeast, το IPC ανέφερε ότι οι αυξημένες παραδόσεις τροφίμων και διατροφικών υπηρεσιών στη βόρεια Γάζα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο φάνηκαν να έχουν υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πείνας στην περιοχή, όπου το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ παρατηρητήριο έχει ήδη προβλέψει ότι είναι πιθανός ένας λιμός.

Δήλωσε, ωστόσο, ότι οι βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο μπορεί να αντιστραφούν γρήγορα.

«Ο ανθρωπιστικός χώρος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να συρρικνώνεται και η δυνατότητα ασφαλούς παροχής βοήθειας στους πληθυσμούς μειώνεται. Η πρόσφατη πορεία είναι αρνητική και ιδιαιτέρως ασταθής», ανέφερε η επικαιροποιημένη αναφορά του IPC.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε εργοτάξιο στη Λεπενού: Νεκρός ένας 52χρονος, πληροφορίες για αγνοούμενο και τραυματίες, η στιγμή της έκρηξης ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βόμβα μεγατόνων από τον Αποστολάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;

Στεγαστικό: Παρεμβάσεις για την αύξηση της προσφοράς κατοικίας με στόχο τη μείωση των ενοικίων

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκινά η δίκη, το έμβασμα που «μαρτυρά» τους ηθικούς αυτουργούς

Λύτρας: Επεισόδιο μέσα στη φυλακή, τι συνέβη