Βόμβα μεγατόνων από τον Αποστολάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;

«Όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές» είπε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η απιστευτη παραδοχή του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, που σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, υποστήριξε ότι «όλα τα κόμματα έχουν μαύρα».

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε ο κ. Αποστολάκης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα»

Η τοποθέτηση του κ. Αποστολάκη έρχεται μετά τη μετωπική επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα, που προανήγγειλε το τέλος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και άφησε αιχμές για την οικονομική διαχείριση, λέγοντας ότι παρέλαβε… χάος, καθώς το κόμμα, όπως λέει, δεν έχει οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχει πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές.

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» ήταν η φράση του κ. Κασσελάκη στην ανάρτησή του στο Χ, προαναγγέλλοντας απολύσεις, τις οποίες αποκάλεσε «επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού».

Πάντως, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, σε τοποθέτησή του ανέφερε ότι δεν υπάρχει μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Στέφανος είπε κάτι πολύ απλό, δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι σαφές. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ είπε, γιατί είναι αρχηγός σήμερα . Ποτέ δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, σας το λέω εγώ. Είναι ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρός λέει για τη δική του περίοδο».

Αιχμές Αποστολάκη για τον κομματικό μηχανισμό

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι το ποσοστό δεν είναι κακό, ωστόσο δεν είναι «για να πετάμε και στα σύννεφα». Κατά τον ναύαρχο, ευθύνες έχει ο κομματικός μηχανισμός και η έλλειψη συντονισμού.

«Δεν δούλεψε ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ καλά ούτε στις τοπικές, ούτε συντονιστικά. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο αν υπήρχε ένας καλύτερος συντονισμός», είπε.

Πάντως, αν και άσκησε κριτική σε στελέχη του κόμματος που, όπως είπε, δεν βοήθησαν, δεν θέλει να δεχτεί ότι δεν ψήφισαν το κόμμα για να μην ενισχυθεί ο κ. Κασσελάκης.

Για τη ρήξη Κασσελάκη – Τσίπρα

Ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ρήξη μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν νομίζω ότι έχει ούτε ο Κασσελάκης τάσεις να επικρίνει τον Τσίπρα ούτε ο Τσίπρας να μειώσει τον Κασσελάκη και οι δύο κινούνται προς την κατεύθυνση να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα. Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή είναι ή άσπρο ή μαύρο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις και ενδεχομένως σε αυτά τα σημεία να είναι λίγο διαφορετικές οι θέσεις», επισήμανε.

Στο ίδιο πλαίσιο, επέκρινε τον Χρήστο Σπίρτζη ότι «τεχνηέντως προσπαθεί να περάσει μια εικόνα ότι υπάρχει θέμα πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, δεν αμφισβητείται ο Κασσελάκης. Ο κ. Σπίρζης από την αρχή που ανέλαβε ο Κασσελακης είναι μια θέση τέτοια, παράξενη. Το ότι ο κ. Σπίρτζης παίρνει μια τέτοια θέση δεν σημαίνει ότι αμφισβητείται ο Κασσελάκης».

Ερωτηθείς για το εάν ο πρώην υπουργός ξεπερνά τα όρια, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι «ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του, ο ίδιος πρέπει να πει ότι αφού δεν υποστηρίζει τον Πρόεδρο και αφού πιστεύει ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση πουθενά να κάνει κάτι ανάλογο με αυτά που λέει. Εγώ όταν κάπου δεν συμφωνώ και δεν είμαι παράλληλος κάνω και την ανάλογη ενέργεια για να μην εκτίθεμαι. Αν ο κ. Σπίρτζης νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για τον ίδιο πρέπει να πάρει μια απόφαση, δεν είναι ανάγκη να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον διαγράψει. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει κανέναν για τις θέσεις του και για τις απόψεις του».