ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητούν τη διεξαγωγή 2 δημοψηφισμάτων τον Οκτώβριο
Με ένα κείμενο – «φωτιά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητούν τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων για το πρώτο δεκαήμερου του ερχόμενου Οκτώβριο.
«Μπουρλότο» μυρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της «καυτής» συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το πρωί του Σαββάτου (06.07.24).
Με ένα κείμενο – «φωτιά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητούν τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων για το πρώτο δεκαήμερου του ερχόμενου Οκτώβριο.
«Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών, προτείνουμε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Καταστατικού, με το ερώτημα:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ως πρωταγωνιστής στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη – χωρίς διάλυση των κομμάτων που θα μετέχουν – δημιουργία μεγάλου φορέα του προοδευτικού κόσμου, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές από τη ΝΔ ;”.
Δημοψήφισμα με διαφάνεια και διασφαλισμένες διαδικασίες.
Σε ότι αφορά τις προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού προτείνουμε να κατατεθούν έγκαιρα, να συζητηθούν διεξοδικά και να εγκριθούν και αυτές από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άμεσα και όχι από ένα σώμα αντιπροσώπων των μελών μας σε ένα καταστατικό Συνέδριο. Αξιοποιώντας και για αυτό το θέμα τα άρθρα 24 και 25 του καταστατικού μας.
Τέλος τα θέματα των δημοψηφισμάτων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας, οφείλουν να συζητηθούν αναλυτικά σε όλες τις οργανώσεις. Για την ουσιαστική συζήτηση τους, προτείνουμε την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών στο Ράλι Ιονίου ΦΩΤΟ
Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά παπούτσια τύπου Crocs που φοράς το καλοκαίρι;
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Eμφάνιση της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Ποια ζώδια του Αέρα θα έχουν επιτυχία και χρήμα στις 11 Αυγούστου!
