Πάτρα: «Βόμβα» από εισαγγελικό λειτουργό για το Παράρτημα – Εκτρέφεται η επόμενη γενιά τρομοκρατών!

Στον απόηχο της προχθεσινής δικαστικής απόφασης, έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός σχολίασε-προφήτευσε ότι «οφείλουν ν’ αντιληφθούν επιτέλους οι αρμόδιοι ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκτροφεία της επόμενης γενιάς τρομοκρατών στη χώρα μας»!

Πάτρα

Οι δύο ληστές, που προχθές καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης κι ένας ακόμη αντιεξουσιαστής, ο οποίος προφυλακίσθηκε προ τριμήνου, ήταν οι κλειδοκράτορες του παραρτήματος του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου, επί της οδού Κορίνθου, κι ενώ κανονικά τα κλειδιά έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια της δημοτικής αρχής!

Στον απόηχο της προχθεσινής δικαστικής απόφασης, έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός σχολίασε-προφήτευσε ότι «οφείλουν ν’ αντιληφθούν επιτέλους οι αρμόδιοι ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκτροφεία της επόμενης γενιάς τρομοκρατών στη χώρα μας»!

Από όταν ανέλαβε καθήκοντα η νυν δημοτική αρχή, η κτισμένη πόρτα του παραρτήματος από τον προηγούμενο δήμαρχο Γιάννη Δημαρά κατεδαφίσθηκε και «εισέβαλαν» στο κτίριο αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τον χώρο σε ορμητήριο των «επαναστατικών» δράσεών τους με την ανοχή του Δήμου.

Η τελευταία «επιχείρηση» της ΕΛΑΣ, παρουσία εισαγγελικής λειτουργού, προκάλεσε την οδυνηρή έκπληξή της, διότι βρέθηκε μπροστά σ’ ένα αποκρουστικό θέαμα. Ο χώρος-αχούρι δεν διέφερε σε τίποτα από γιάφκα τρομοκρατών!

Οταν επί δημαρχίας Φούρα είχε παρατηρηθεί κάτι ανάλογο, είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του τότε αρμόδιου αντιδημάρχου της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Γιώργου Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε στις δικαστικές αίθουσες επί τριετία μέχρις ότου αθωωθεί. Οπως ο ίδιος τονίζει, αν ήταν κατηγορούμενος ο τότε δήμαρχος κ. Φούρας, θα ήταν διαφορετική πιθανώς η τροπή της δίκης: «Εγώ αθωώθηκα -θυμάται ο κ. Ζαφειρόπουλος- για τυπικούς λόγους. Επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να συγκαλέσω το δημοτικό συμβούλιο…». Και προσθέτει: «Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι έκανε αυτοψία στον χώρο η κ. εισαγγελέας, με αφορμή τη σύλληψη του αντιεξουσιαστή Α.Φ. και έφριξε. Εχει άραγε ενεργήσει ανάλογα η εισαγγελική αρχή τώρα, όπως στη δική μου περίπτωση το 2009;».

Ο πρώην αντιδήμαρχος, με αιχμηρό τρόπο αναφέρει ότι «το ΚΚΕ ευνοεί προκλητικά την κατάληψη του Παρατήματος και είναι απορίας άξια η αδράνεια των λοιπών φορέων της πόλης μπροστά σε μια εκτροπή που δεν έχει προηγούμενο.

Πού ακούσθηκε όλοι εμείς οι συνδημότες να πληρώνουμε το ρεύμα και το νερό των μπαχαλάκηδων και ουδείς να νοιάζεται γι’ αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο;».

Από την εποχή που το Παράρτημα πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου προοριζόταν για χώρος εκδηλώσεων της β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, επί κυβέρνησης Καραμανλή είχε δαπανηθεί και ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου για την ανακαίνιση του χώρου, ώστε να είναι κατάλληλος για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων και την τέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα χρήματα των φορολογουμένων πήγαν στράφι. Ουδέποτε υπηρετήθηκε ο ανωτέρω σκοπός και προϊόντος του χρόνου με την ανοχή της νυν δημοτικής αρχής το παράρτημα –κατά τον εισαγγελικό λειτουργό- έχει μετατραπεί «σε εκτροφείο νέας γενιάς τρομοκρατών»!

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω δεδομένων, χθες τέθηκαν από την «Π» οι σχετικοί προβληματισμοί υπόψη του αχαιού υφυπουργού Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα. Ηταν μεν πολύ προσεκτικός στην τοποθέτησή του, αλλά το θετικό είναι ότι δεν πρόκειται να μείνει αδρανής: «Γνωρίζω το θέμα, αλλά θα φροντίσω σύντομα να έχω πλήρη ενημέρωση, γιατί έχει πολλές πτυχές. Το σίγουρο είναι ότι ο ιστορικός χώρος του Παραρτήματος δεν υπηρετεί αγαθούς κοινωνικούς σκοπούς και δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Καταλήγοντας, ο κ. υφυπουργός υπογράμμισε με νόημα, που φανερώνει ότι φέρεται αποφασισμένος ν’ αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να πάψει να αποτελεί «κοινωνικό εξάμβλωμα» το παράρτημα:

«Ας ζητήσουν οι αυθαίρετοι ένοικοί του μια στήλη από την “Εφημερίδα των Συντακτών” να γράφουν τις απόψεις τους, όχι όμως στους τοίχους του παραρτήματος…».