Ηλεία: Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ «ανησύχησε» τη Δυτική Ελλάδα, τι λένε οι σεισμολόγοι

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Ζάκυνθο και Αχαΐα. Τι λένε οι σεισμολόγοι για το φαινόμενο που εξελίσσεται από χθες στην Ηλεία.

Ηλεία

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας σημειώθηκε την Κυριακή στις 5.41 το απόγευμα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, μετά τις δεκάδες σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί από χθες Σάββατο το βράδυ, οπότε και σημειώθηκε δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΕΚΤΑΚΤΟ Νέος σεισμός στην Ανδραβίδα, αισθητός στην Πάτρα

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 23,4 χιλιόμετρα.

Ηλεία

Πρόκειται για τον ίδιο εστιακό χώρο με τη χθεσινή σεισμική δραστηριότητα. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ζάκυνθο και στην Αχαΐα. 

Σεισμός «ταρακούνησε» την Ηλεία, αισθητός σε Πάτρα και Ζάκυνθο 

Τι είπε ο Άκης Τσελέντης

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο σημερινός σεισμός μάλλον είναι μετασεισμός από τη χθεσινή σεισμική δραστηριότητα, όμως οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Απ΄ ότι φαίνεται είναι ένας μετασεισμός λόγω του χθεσινού σεισμού των 4,9 Ρίχτερ, γιατί μέχρι τώρα η μετασεισμική ακολουθία φαίνεται φυσιολογική. Βέβαια οι κάτοικοι είναι σωστό να λαμβάνουν μέτρα σεισμικής προφύλαξης. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το φαινόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θέλει επιτήρηση» λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, το φαινόμενο θέλει επιτήρηση.

«Θέλει επιτήρηση το φαινόμενο. Στην ίδια περιοχή η νέα σεισμική δόνηση» τόνισε στο enikos.gr, ο κ. Λέκκας. Σχετικά με τους δεκάδες μικρούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί από εχθές στην Ηλεία, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε: «Αυτή η ιδιομορφία της περιοχής». «Το παρακολουθούμε και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» κατέληξε ο κ. Λέκκας.