Η δημοτική αρχή καταγγέλει το Υπερταμείο: Ζητά την καταβολή υπέρογκου ποσού για την βραχυχρόνια παραχώρηση της Πλαζ

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Το Υπερταμείο ζητάει με επίσημο email του 3.100€ (500€ τη μέρα συν ΦΠΑ) από τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου (Α.Ι.Ο.Ρ.) «ΙΑΣΩΝ» για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αετοσανίδας (Kiteboarding) στην Πλαζ!”.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ ΠΑΤΡΑΣ

“Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ο πατραϊκός λαός και οι φορείς του, έχουν έγκαιρα καταγγείλει την εκχώρηση εκ μέρους της Κυβέρνησης, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., διάδοχο του ΤΑΙΠΕΔ (Υπερταμείου), των παραλιών που έχουν χαρακτηριστεί ως «τουριστικά δημόσια κτήματα», ανάμεσά τους και η Πλαζ. Προειδοποιήσαμε ότι οι χώροι αυτοί προορίζονται για «αξιοποίηση» από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα γίνουν απροσπέλαστοι για το λαό”.

Αυτό αναφέρει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: “Δυστυχώς, σήμερα επιβεβαιωνόμαστε με τραγικό τρόπο. Το Υπερταμείο ζητάει με επίσημο email του 3.100€ (500€ τη μέρα συν ΦΠΑ) από τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου (Α.Ι.Ο.Ρ.) «ΙΑΣΩΝ» για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αετοσανίδας (Kiteboarding) στην Πλαζ!

Σε έναν χώρο που μέχρι πέρυσι, ο «ΙΑΣΩΝ» πραγματοποιούσε ετησίως αγώνες με δωρεάν παραχώρηση της περιοχής απ’ την Κτηματική Υπηρεσία, σήμερα καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό.

Αυτή είναι η κατάληξη απ’ το πέρασμα της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για «αξιοποίηση». Τη θεωρούν «χαρτοφυλάκιο και είναι λυπηρό να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, «φωνές» στην πόλη μας που υπερασπίζονται ένθερμα το Υπερταμείο.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε ενοίκιο στην αυλή του σπιτιού μας! Κάθε σπιθαμή της πόλης μας πρέπει να είναι διαθέσιμη προς χρήση στον πατραϊκό λαό, τους φορείς και τους συλλόγους του, δωρεάν, για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα υπακούσει σ’ αυτούς τους εκβιασμούς. Όπως ντε φάκτο παρενέβη στην Πλαζ και τη διαμόρφωσε για τους λουόμενους, όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν και έχει πληρώσει το τίμημα, έτσι θα συνεχίσει από δω και πέρα. Με τη στήριξη του πατραϊκού λαού, θα ακυρώσουμε στην πράξη αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες”.