Πάτρα: Ο Κώστας Σβόλης στην πυρκαγιά του Γηροκομειού, οι αιχμές για Πελετίδη ΦΩΤΟ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης και στελέχη, βρέθηκαν  από την πρώτη κιόλας στη φωτιά, στο Γηροκομειό.

Κώστας Σβόλης στην πυρκαγια του Γηροκομειού Ο Κώστας Σβόλης με τον διοικητή Αχαιας της Πυροσβεστικής, Βασίλη Μαρτζάκλη.

Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη». Κώστας Σβόλης, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο αναφέρει «τώρα που η πολύωρη μάχη με τις φλόγες έλαβε τέλος για τους συμπολίτες μας στην περιοχή Γηροκομειό, έπειτα από τις δρακόντειες προσπάθειες που κατέβαλαν οι δυνάμεις κατάσβεσης, οφείλουμε όλοι να εκφράσουμε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» σε όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου και συνέβαλαν στο να σωθούν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες.

Η φωτιά προκάλεσε καταστροφές, αλλά αν δεν υπήρχε η παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής από ξηράς και αέρος και φυσικά της ΕΛΑΣ, του Στρατού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του προσωπικού του Δήμου Πατρέων και της πολιτικής προστασίας γενικότερα, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν αρνητικά.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αξίζει, όμως, και στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, στους υγειονομικούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου καθώς επίσης και στους εθελοντές, σε όλον αυτόν τον κόσμο που από την πρώτη κιόλας στιγμή έσπευσε στα μέτωπα της πυρκαγιάς για να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και σε ό,τι χρειαζόταν. Απέδειξαν ότι με την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα τα καταγράψουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Ο Κώστας Σβόλης στη φωτιά στο Καραμανδάνειο Πατρών

Ως δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη»  βρεθήκαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή στα πύρινα μέτωπα, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσους πολέμησαν με τις φλόγες κατά τη χθεσινή ημέρα και ευχόμαστε παράλληλα να μην ξαναβιώσουμε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις. Για να πραγματοποιηθεί αυτό επιβάλλεται να εντείνουμε συνεχώς τις προσπάθειές μας, να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας και πρόληψης της πυρκαγιάς!

Ο Κώστας Σβόλης με στελέχη της παράταξης Πάτρα Ενωμένη

Υ.Γ.: Σχετικά με τη δήλωση  του Δημάρχου Πατρέων περί ευθυνών, θα παρακαλούσαμε τον Δήμαρχο να μας αποσαφηνίσει: σε τι ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και  ΠΑΣΟΚ; Στην εκδήλωση της πυρκαγιάς ή στη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της;».

Πελετίδης για τη φωτιά: «Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή»