Στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα η συνάντηση με Ερντογάν ΦΩΤΟ

Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμποφσκι Μητσοτακη παρέστη στην Ουάσιγκτον στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομης διάρκειας καθώς μια τέτοια επαφή- αρχικά- δεν ήταν στο πρόγραμμα των δύο ηγετών και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα. Αντικείμενο της συνάντησης κυρίως η επισκόπηση όσων έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η διπλωμάτης Μαρία Μπούρα ενώ από την πλευρά Ερντογάν, μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σειρά επαφών σε Βουλή και Γερουσία

Εν τω μεταξύ, σειρά σημαντικών συναντήσεων σε Βουλή και γερουσία είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο. Ανάμεσα σε αυτούς που είδε ήταν ο Μάικ Τζόνσον, Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων των Ρεπουμπλικανών, ο Κρις Κουνς, Γερουσιαστής Ντελαγουερ των Δημοκρατικών και ο Τσακ Σούμερ, Πρόεδρος, πλειοψηφίας Δημοκρατικών της Γερουσίας.

Σήμερα θα συζητήσει στο πλαίσιο του NATO Public Forum με την πρώην αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Nadia Schadlow.

Mετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η ανάληψη από την Ελλάδα της θέσης του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-26), καθώς και το Κυπριακό και το έργο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Φωτιά Γηροκομείο: Στην Πάτρα και στο Καραμανδάνειο σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης ΦΩΤΟ

Καιρός: Στο «κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος, συναγερμός για πυρκαγιές, η πρόγνωση για την Πάτρα

Κίνδυνος Πυρκαγιάς: «Πορτοκαλί» συναγερμός σε Αχαΐα-Ηλεία και τέσσερις ακόμη Περιφέρειες ΧΑΡΤΗΣ

Φωτιά στην Πάτρα: Δηλαδή πρέπει να καούμε ζωντανοί;

Κόλαση φωτιάς τη νύχτα στις Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ζημιές σε εργοστάσια ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ