Τραγέλαφος

Ο Λευτέρης Πολυκρέτης είναι συγγραφέας.

Λεξικό της Νεοελληνικής.

Μυθικό ζώο: κάτι αφύσικο και γελοίο.

Φανταστικό ζώο: συνδυασμός τράγου-ελαφιού. Χαρακτηρισμός μιας κατάστασης παράλογης, όπου αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία δημιουργούν σύγχυση.
Στέφανος Κασσελάκης: το να ζευγαρώνεις τράγο με έλαφο αυθαίρετα. Το αποτέλεσμα είναι τραγέλαφος!

Εδώ και πολύ καιρό το πολιτικό μας σύστημα βιώνει έναν τραγέλαφο. Ακόμη και μεις, που είμαστε μάρτυρες ζωντανοί της νεότερης ιστορίας μας μπερδευόμαστε.

Εξηγώ: Πριν λίγο καιρό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνευρέθησαν για να γίνει νόμος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ! Ακόμη και για την τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών όλα ψηφίσθηκαν ως καλά γενόμενα!

Εν συγχύσει ευρισκόμενος και τώρα, δεν έχω καταλάβει πως μ’ έναν τραγελαφικό νόμο εγώ και η γυναίκα μου, δηλαδή πατέρας και μάνα των παιδιών μας, παππούς και γιαγιά των εγγονών μας είμαστε ισότιμοι με τον Στέφανο και τον Τάιλερ!

Εχουμε πολλές πολύτεκνες οικογένειες. Ας πάει κάποιος απ’ αυτούς, που τον ψήφισαν, να τους εξηγήσει, τι σημαίνει ισότητα στην περίπτωσή τους!

Ας πάμε τώρα στα μεγαλεία των συμβαλλομένων μερών, που είναι εντελώς τραγελαφικά.

ΝΔ: δύο πρ. πρωθυπουργοί, που θα έπρεπε τουλάχιστον να μην βάζουν εμπόδια στον σημερινό, της παράταξής τους, μέχρι τώρα του έσκαβαν τον λάκκο υπογείως και τώρα βγήκαν στο κλαρί για να σώσουν λέει την καθαρότητα της Δεξιάς, που κινδυνεύει από τον Μητσοτάκη! Απολογισμό για την πρωθυπουργία τους δεν έχω δει δεν θα το μάθω ποτέ. Ισως, η ιστορία να ντρέπεται να ασχοληθεί μαζί τους!

Υπάρχουν όμως και χειρότερα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: ο τραγέλαφος παίζεται σε όλο του το μεγαλείο. Ο κ. Τσίπρας αμφισβητεί τον εκλεκτό του Κασσελάκη. Επιδιώκει να καταλάβουμε, ότι και σ’ αυτήν την επιλογή του τα αποτελέσματα είναι τραγελαφικά! Αποδομεί τον πρόεδρο του κόμματός του! Να θυμίσω τη μεγάλη επιτυχία του με κείνο το Δημοψήφισμα του «Οχι» που το έκανε «Ναι» (2015) για να μην χάσει την καρέκλα του.Τραγελαφικά αποτελέσματα.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το γελοίο και η σύγχυση ξεπερνά ακόμη και τον… τραγέλαφο!

Το κόμμα του 13% έχει μέχρι στιγμής 7 υποψήφιους αρχηγούς! Ο δικός τους πρ. πρωθυπουργός σιωπά ή δουλεύει υπογείως;

Αναρωτιέμαι, υπάρχει…Οδυσσέας να μας γλυτώσει από όλους αυτούς τους μνηστήρες;

Κι ο Λαός, άραγε, θα είναι η…Πηνελόπη ή θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο της Ιφιγένειας;