Υποψήφιος με τον συνδυασμό «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» ο Φίλιππος Οικονόμου – «Γιατί ο Θόδωρος μπορεί»

Σε μια πρώτη συνέντευξή του στην «Π», εξηγεί τους λόγους που θέλησε να είναι υποψήφιος αλλά και γιατί πιστεύει ότι ο Θ. Λουλούδης μπορεί να φέρει αναπτυξιακή πνοή στην Αχαΐα.

Οικονόμου

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου ο συνδυασμός «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» του υποψήφιου προέδρου για το Επιμελητήριο Αχαΐας Θεόδωρου Λουλούδη προχώρησε στην ανακοίνωση μίας ακόμα ομάδας υποψηφίων. Ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων Φίλιππος Οικονόμου. Σε μια πρώτη συνέντευξή του στην «Π», εξηγεί τους λόγους που θέλησε να είναι υποψήφιος αλλά και γιατί πιστεύει ότι ο Θ. Λουλούδης μπορεί να φέρει αναπτυξιακή πνοή στην Αχαΐα.

Κύριε Οικονόμου, γιατί με τον Θόδωρο Λουλούδη;

Γιατί ο Θόδωρος μπορεί. Είναι ένα αξιόπιστο άτομο που έχει δείξει στην κοινωνία μέσω των επιχειρήσεων και της δουλειάς που έχει κάνει στην Αχαΐα, ότι μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και να φέρει την πρόοδο που μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Η Πάτρα πεθαίνει. Συντάσσομαι μαζί του γιατί πιστεύω στα όσα μπορεί να δώσει.

Ως επαγγελματίας και άνθρωπου που ασχολείστε με τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος, έρχεστε καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Ποιο είναι το κλίμα που σας μεταφέρουν για την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις;

Καταρχήν ο κόσμος δεν ξέρει ότι υπάρχει Επιμελητήριο. Από επαφές που έχω κάνει με πολλούς επιχειρηματίες, πολλοί ήταν αρνητικοί στην αρχή. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι κάνει το επιμελητήριο, που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, τι χρήματα μπορεί να φέρει για τις επιχειρήσεις και να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, γενικά τις επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα τους. Σιγά σιγά, μέσα από τον συνδυασμό «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει για το Επιμελητήριο. Εχω βρεθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχω δει τι κάνουν. Ο κόσμος δεν φαντάζεται τι μπορεί να προσφέρει το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας μέσα από αυτή την εμπλοκή στα Επιμελητηριακά. Τι θέλετε να δείτε να έχει γίνει πράξη στα επόμενα χρόνια;

Οταν αναλάβουμε, θέλω αρχικά να δω την Πάτρα να έχει τουρίστες. Μπορούμε να προσελκύσουμε μέσα από δράσεις του Επιμελητηρίου, καθώς μπορεί να εμπλακεί στη λιμενική ζώνη, στον τουρισμό, στη διοργάνωση δράσεων. Θέλουμε να αναπτυχθεί η Πάτρα και να μένουν χρήματα στην τοπική κοινωνία που θα ωφελούν όλους τους κλάδους.