Σαν σήμερα 11 Ιουλίου 2004 ο Κώστας Καραμανλής παρευρίσκεται ως μάρτυρας στο γάμο της κόρης του Ταγίπ Ερντογάν, τι άλλο συνέβη

Εντείνοντας τις προσπάθειες για την προσέγγιση των σχέσεων των δυο χωρών.

 

2004

Σαν σήμερα 11 Ιουλίου συνέβησαν ιστορικά και σημαντικά γεγονότα για την χώρα μας, αλλά και για τον Κόσμο.

Πάμε λοιπόν, να γυρίσουμε πίσω, στη σελίδα του ημερολογίου του Χρόνου να δούμε τι συνέβη σαν και σήμερα…

 

 

1982

 

Η Ιταλία κατακτά για τρίτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, νικώντας στον τελικό της Μαδρίτης τη Δυτική Γερμανία με 3-1.

 

1988

Τρομοκρατική ενέργεια με 9 νεκρούς και 71 τραυματίες, που αποδίδεται στον παλαιστίνιο Αμπού Νιντάλ, σημειώνεται στο ελληνικής ιδιοκτησίας κρουαζιερόπλοιο «City of Poros», που πλέει στ’ ανοιχτά του Αργοσαρωνικού με 471 επιβάτες.

 

1995

Οι Σέρβοι της Βοσνίας καταλαμβάνουν τη μουσουλμανική πόλη της Σρεμπρένιτσα και σκοτώνουν 8.000 κατοίκους της. (Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα)

 

2001

 

Σε συναυλία του Στινγκ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, εμφανίζεται ο Γιώργος Νταλάρας και τραγουδούν μαζί το «Mad about you».

 

2003

 

Εντοπίζεται στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης η άγνωστη ωδή του Ανδρέα Κάλβου «Ελπίς Πατρίδος», του πρώτου του ποιήματος που έγραψε στην ελληνική γλώσσα.

 

2004

 

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρευρίσκεται ως μάρτυρας στο γάμο της κόρης του τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντείνοντας τις προσπάθειες για την προσέγγιση των σχέσεων των δυο χωρών.

 

Πηγή: sansimera.gr

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Υποψία για εμπρησμό ή έκρηξη στο Γηροκομειό; η φωτιά που «άναψε» φωτιές ΦΩΤΟ

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, οργή στο δικαστήριο

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας, πού βρίσκεται ΦΩΤΟ

ΑΑΔΕ – Φορολογικές δηλώσεις: Με ρυθμό ρεκόρ η φετινή υποβολή