Μπάιντεν για προεδρικές εκλογές: «Θα τελειώσω τη δουλειά που ξεκίνησα», πως αποκάλεσε την Καμάλα Χάρις

«Πιστεύω ότι είμαι το πιο ικανό άτομο για να διεκδικήσω την προεδρία. Τον Τραμπ τον κέρδισα μία φορά και θα τον ξανανικήσω», δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος σε συνέντευξή του, Τζο Μπάιντεν.

Μπάιντεν

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το αν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι η συνέντευξη ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από την κούρσα για την προεδρία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν το κάνω αυτό για την υστεροφημία μου. Είμαι εδώ για να ολοκληρώσω τη δουλειά που ξεκίνησα».

«Πιστεύω ότι είμαι το πιο ικανό άτομο για να διεκδικήσω την προεδρία. Τον Τραμπ τον κέρδισα μία φορά και θα τον ξανανικήσω», τόνισε.

«O προκάτοχός μου, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία δέσμευση στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Μπάιντεν, με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δίχως να κάνει άμεση αναφορά στον Τραμπ. «Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ένιωθε καμία υποχρέωση να τιμήσει το Άρθρο 5. Έχει ήδη πει στον Πούτιν, “Κάνε ό,τι στο διάολο θέλεις”. Στην πραγματικότητα, την ημέρα μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ορίστε τι είπε: Ήταν ιδιοφυΐα. Ήταν υπέροχο. Μερικοί από εσάς το έχετε ξεχάσει αυτό, αλλά αυτό ακριβώς είπε. Λοιπόν, το ξεκαθάρισα, ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο στον Αμερικανό πιστεύω ότι η υποχρέωση του Άρθρου Πέντε είναι ιερή», είπε.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την πρώτη γκάφα, όταν αποκάλεσε «Πούτιν» τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμιρ Ζελένσκι, ο Τζο Μπάιντεν προέβη και σε δεύτερη, αποκαλώντας αυτή τη φορά την αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, ως Τραμπ.

«Κοιτάξτε, δεν θα διάλεγα την αντιπρόεδρο Τραμπ για αντιπρόεδρο αν δεν πίστευα ότι δεν είχε τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος. Οπότε θα ξεκινήσω από εκεί», δήλωσε.

Ο Μπάιντεν στάθηκε στη δουλειά της Χάρις σε θέματα αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών και τον χρόνο της στη Γερουσία και υποστήριξε πως έχει τα προσόντα να γίνει και πρόεδρος.

«Δεν θα την διάλεγα αν δεν πίστευα ότι έχει τα προσόντα για πρόεδρος. Έχει τα προσόντα για πρόεδρος. Γι’ αυτό την επέλεξα», τόνισε.

«Αντί η κάθε μέρα να ξεκινάει στις 7 και να πηγαίνω για ύπνο τα μεσάνυχτα, θα ήταν πιο έξυπνο να ρυθμίσω τον εαυτό μου λίγο περισσότερο», ανέφερε σχετικά με το επιβαρυμένο πρόγραμμά του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την αποδέσμευση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, εάν κερδίσει στις εκλογές ο Τραμπ δήλωσε: «Ακούω τους Ευρωπαίους συμμάχους μου να έρχονται κοντά μου και να μου λένε “Πρέπει να κερδίσεις. Μην αφήνεις αυτόν τον τύπο — θα ήταν καταστροφή”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένει ο καύσωνας: Προετοιμαστείτε για «καυτό» Σαββατοκύριακο, πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα, η πρόγνωση για την Πάτρα

Φωτιά Γηροκομειό: Τι έδειξαν οι πρώτες μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα

Κύκλωμα εκβιαστών: Στη φυλακή η «Νάνσυ», εγκέφαλος της σπείρας – Προφυλακίστηκαν 5 από τους 6 κατηγορούμενους

Κορονοϊός: Πόσο καιρό θα διαρκέσει η καλοκαιρινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Πάνω από 173.000 θέσεις