Πάτρα: Η «Μέριμνα» στη …Ζαχαράκη, σε απεργία οι εργαζόμενοι

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, στο υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, για τη «Μέριμνα».

Σε απεργία οι εργαζομενοι στη Μεριμνα Πατρών

Με αίτημα την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των ιδρυμάτων της πόλης και ειδικότερα του Θεραπευτικού Κέντρου «Μέριμνα» πέρασε χθες Πέμπτη 11/07/2024 το κατώφλι του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, πλαισιωμένος από εκπροσώπους ιδρυμάτων και του Εργατικού Κέντρου.

Η επίσκεψη στο υπουργείο είχε ανακοινωθεί την περασμένη Δευτέρα από τη δημοτική αρχή, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «Μέριμνα», οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δυόμιση μήνες.

Η πατρινή αντιπροσωπεία, την οποία εκτός από τον δήμαρχο αποτελούσαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Μαρμούτας, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας Ιωάννα Πελεκούδα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στη «Μέριμνα» Νίκος Αντωνόπουλος και το μέλος του Σωματείου Γιάννης Σόλωμον, δεν είδε την υπουργό, καθώς απουσίαζε σε ανελαστική υποχρέωση, αλλά έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου της.

Ο κ. Πελετίδης κατέθεσε το υπόμνημα και περιέγραψε τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν όλα τα προνοιακά ιδρύματα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να στηρίζονται στη ζητιανιά για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Μιλώντας ιδιαίτερα για τη «Μέριμνα» εξήγησε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει μία έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να σταματήσουν τις απεργίες τους, να μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους και το ίδρυμα να ανοίξει για τα 85 παιδιά που φοιτούν σε αυτό. Υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα βαραίνει τις 42 οικογένειες των εργαζομένων που είναι αντιμέτωπες με οικονομικά προβλήματα, αλλά και τις 85 οικογένειες που αναγκαστικά κρατάνε στα σπίτια τους τα παιδιά με αναπηρία.

Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει μία συνάντηση με την υπουργό και όλους τους εμπλεκομένους φορείς, ώστε από κοινού να αναζητηθεί οριστική λύση στην οικονομική κάλυψη των προνοιακών ιδρυμάτων.

«Ο διευθυντής της κ. Ζαχαράκη δεσμεύτηκε να μας δοθεί απάντηση σε δύο ημέρες. Ευελπιστούμε αυτό να συμβεί και κυρίως ευελπιστούμε να έχουμε μία θετική απάντηση» μας μετέφερε ο κ. Αντωνόπουλος.
Μέχρι τότε πάντως οι εργαζόμενοι της «Μέριμνας» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.