«Αίας» του Σοφοκλή στο Διεθνές φεστιβάλ Πάτρας

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο

ΑΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

Ο «Αίας» του Σοφοκλή η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη έρχεται στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας για το Διεθνές Φεστιβάλ.

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

ΑΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A. Παναγιωτόπουλος.
Συντελεστές: Μετάφραση: Νίκος A. Παναγιωτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης, Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης, Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς
Σκηνική επιμέλεια- Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης, Διασκευή – Προσαρμογή Κειμένου: Γιώργος Νανούρης – Μιχάλης Σαράντης,

ΑΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

Φωτογραφίες : Ελίνα Γιουνανλή

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00€ – Μαθητές έως 15 ετών – Φοιτητές – άνεργοι-ΑΜΕΑ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 15.00€
Προπώληση: Δισκοπωλείο joe Records (Καραϊσκάκη 134), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλου» (Κορίνθου 274), Βιβλιοπωλείο «Discover» (Βούρβαχη 3) και Βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32).

Ηλεκτρονική διάθεση: More.com