Απεβίωσε η εκπαιδευτικός Βασιλική Γιαννακοπούλου: Είχε αστείρευτες δυνάμεις αγάπης

Ξεχώριζε για τη διάθεσή της για προσφορά – Πάντα με το χαμόγελο με τους συναδέλφους της και τους εκπαιδευτικούς

Απεβίωσε

Μία αγαπητή εκπαιδευτικό θρηνεί η κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Η Βασιλική Γιαννακοπούλου απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών μετά από γενναία μάχη με την ασθένειά της.

Η Βασιλική Γιαννακοπούλου ήταν μουσικός και υπηρέτησε σε αρκετά σχολεία και ακολούθως μετατάχθηκε στο διοικητικό προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Ενδεικτικά είναι τα όσα σημειώνει στο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του ο πρώην προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Βαγγέλης Πασσάς.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η αγαπητή εκπαιδευτικός Βασιλική Γιαννακοπούλου

«Η είδηση που ήρθε ήταν αναπάντεχη και ξαφνική. Ηρθε σε απρόσμενο και σε κενό χρόνο για όσους τη γνωρίζαμε. Εφυγε από κοντά μας η Βάσω (Γιαννακοπούλου) εκπαιδευτικός μουσικής και στη συνέχεια διοικητικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Εργάστηκε ως μουσικός επί δεκαετία περίπου σε Αρτα και Βόνιτσα και στη συνέχεια άλλα τόσα ως διοικητικός υπάλληλος. Εμείς τη γνωρίσαμε ως διοικητική υπάλληλο με αντικείμενο την ηλεκτρονική αλληλογραφία (και όχι μόνον) της υπηρεσίας».

Περιγράφοντας ο κ. Πασσάς τον χαρακτήρα, μας γράφει: «Πάντα με το χαμόγελο με τους συναδέλφους της και τους εκπαιδευτικούς. Πάντα μπροστά στον υπολογιστή της να εργάζεται, να μιλά και να γελά με συναδέλφους και ταυτοχρόνως έννοια της ήταν το χτύπημα του τηλεφώνου της ή ο ερχομός κάθε νέου εισερχόμενου email που έπρεπε να διεκπεραιωθεί. Ενεργός και αεικίνητη έως ότου να τα διεκπεραιώσει όλα, να μην αφήσει τίποτε για την άλλη μέρα ακόμη και όταν πιεζόταν να φύγει τρία λεπτά νωρίτερα για να πάει τον γιο της στο ποδόσφαιρο».

Αξιοσημείωτα είναι και τα όσα περιγράφει για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ασθένειά της. «Το πάλεψε με δύναμη η Βάσω και έδωσε το δικό της ξεχωριστό αγώνα. Πάλεψε ενάντια σε μια σκιά που δεν φαινόταν καθαρά και όλοι μας πιστεύαμε και ήμασταν σίγουροι ότι θα βγει νικήτρια. Η ίδια είχε αστείρευτες δυνάμεις αγάπης και αφοσίωσης για τη δουλειά της, για τους δικούς της ανθρώπους, την οικογένειά της, τον γιο της και αυτό το έδειχνε με καμάρι. Τα μηνύματα που αντάλλασσε με τους συναδέλφους και μας έστελνε δεν μας προμήνυαν κάτι τέτοιο. Η δύναμή της σε αυτόν τον αγώνα ήταν μεγάλη. Το γνωρίζαμε ότι η Βάσω δεν τα παρατάει. Μας ξεγέλασε η κατάσταση! Μάλλον δεν ήθελε να μας κάνει κοινωνούς του δικού της αγώνα, του δικού της Γολγοθά και κάτι τέτοιο είναι απόλυτα σεβαστό».

Με ανακοίνωσή του την αποχαιρετά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πάτρας. «Η Βασιλική υπηρέτησε με μεράκι την εκπαίδευση σε σχολεία τόσο του νομού μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας από τη θέση της εκπαιδευτικού Μουσικής και τα τελευταία χρόνια από τη θέση της διοικητικής υπαλλήλου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Αγαπητή σε μαθητές, συνάδελφους και γονείς ξεχώριζε για το χαμόγελό της αλλά και την ανεξάντλητη διάθεσή της για προσφορά».
Ο γιος της Νικόλαος, η μητέρα της, τα αδέλφια της, οι συνάδελφοί της και οι φίλοι της την αποχαιρέτησαν χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου, όπου τελέστηκε η κηδεία της.