Ο Φρέντι Μπελέρης στο Μαξίμου: Μία ώρα κράτησε η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«O Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ηγέτης όλου του ελληνισμού», είπε για τον πρωθυπουργό όταν έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος

Μπελέρης

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ευρωβουλευτή, Φρέντη Μπελέρη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Φρέντη Μπελέρης λίγο μετά τη μία πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου όπου και είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για περίπου σαράντα λεπτά.

Οι δυο άνδρες φωτογραφήθηκαν μπροστά από τη σημαία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι ο δρόμος της Αλβανία για την ΕΕ περνάει μέσα από τον σεβασμό των αξιών.

«Δεν το υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αθώος, το λένε πλέον και οι Αλβανοί», είπε στις δηλώσεις του εμφανώς συγκινημένος, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Φρέντη Μπελέρης.

«Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που ξαναγκαλιάζω τους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι περήφανος που πάω να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής να πάω να παλέψω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα της πατρίδας μας. Να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη για την επιλογή του απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του ελληνισμού και προστατεύει όλους τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους στενούς μου συνεργάτες, όλους όσους με στήριξαν, τα ΜΜΕ που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα μου σε αυτή την άδικη σκευωρία. Η περιπέτειά μου φτάνει προς το τέλος της, αλλά ο αγώνας για ελευθερία, κράτος δικαίου συνεχίζεται. Και οι ίδιοι οι Αλβανοί λένε πια ότι είμαι αθώος δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ», είπε συγκεκριμένα στις πρώτες του δηλώσεις από την Ελλάδα ο Φρέντη Μπελέρης.

«Στους Χειμαρριώτες να πω ότι δεν είναι μόνοι τους, έχουν τη μητέρα Ελλάδα να τους προστατεύει, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν», είπε για τους Έλληνες της Αλβανίας.

Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί ο Φρέντη Μπελέρης βγήκε από τις αλβανικές φυλακές έρθει στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Στρασβούργο όπου στις 16 Ιουλίου θα ορκιστεί ευρωβουλευτής.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Ευχαριστώ για τη στήριξη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα», είπε κατά την έξοδό του στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Φυλακών ενέκρινε το αίτημα του για πενθήμερη άδεια μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις. Ο Φρέντη Μπελέρης θα πρέπει έως και τις 16:00 του Σαββάτου 20 Ιουλίου να επιστρέψει πίσω για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Η Διεύθυνση Φυλακών σύμφωνα με το himara.gr, ζήτησε πλήρη στοιχεία από τον Μπέλερη, περιλαμβανομένων της εγγύησης της μετακίνησης, την παράδοση του εισιτηρίου μετάβασης-επιστροφής, τη διαμονή και την τακτοποίησή του σε ξενοδοχείο. Αν παραμείνει περισσότερο από ό,τι προβλέπει η άδεια, λόγω των εξελίξεων εκεί, θα πρέπει να ενημερώσει επίσημα όλα τα αρμόδια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών αρχών στις Βρυξέλλες.