Δυτική Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Περιορίστηκε αισθητά το μέτωπο ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για την Πυροσβεστική – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

εργοστασίου φωτογραφία Βαγγέλης Δημητρόπουλος

Νέα ενημέρωση: Ολονύχτια θα είναι η μάχη των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό της μεγάλης φωτιάς η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7), σε προαύλιο χώρο και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στους χώρους του εργοστασίου -συγκεκριμένα στις αποθήκες- στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της πλαστικής συσκευασίας – αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τις ζημιές που προκλήθηκαν να είναι ανυπολόγιστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, στο σημείο βρίσκονται 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 24 άτομα, 1 πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 6 άτομα, 8 βυτιοφόρα από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Περιφέρεια, καθώς και 5 μηχανήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καταρρεύσει η στέγη του εργοστασίου.

Νεότερη ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας και έπειτα επεκτάθηκε και στους χώρους του εργοστασίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο του εργοστασίου και επεκτάθηκε άμεσα στον προαύλιο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς μέρος του εργοστασίου ανακύκλωσης και πλαστικών.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενα σπίτια. “Πάμε καλά, θέλει πολύ δουλειά ακόμα”, δήλωσε στο pelop.gr αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

εργοστασίου

 

εργοστασίου

 

εργοστασίου

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και δεξαμενές με έλαια».

Επίσης, ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή».

Πρώτη ενημέρωση: Φωτιά έχει ξεσπάσει στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου με πλαστικά στο Γομοστό.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν γεμίσει τον ουρανό και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Σε περιοχές του Δήμου Πατρέων και της Δυτικής Αχαΐας ήχησε το 112, ζητώντας από τον κόσμο να παραμείνει σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.


εργοστασίου

Πηγή φωτογραφιών: Βαγγέλης Δημητρόπουλος

 

Διαβάστε επίσης:

 

Γιώργος Αλεξόπουλος: Ο πρώτος ταξιτζής με Tesla στην Πάτρα – Είναι σαν να οδηγώ ρομπότ

Αχαΐα: Λαγοί με …κελεμπίες στο Αυτοκινητοδρόμιο – Έλληνες, Καναδοί, Ινδοί, αλλά και Άραβες σε μια ιστορία-ανέκδοτο

Προβληματισμός κρεοπωλών για αυξήσεις στο ρεύμα: «Πονοκέφαλος» τα λειτουργικά έξοδα στα συνοικιακά καταστήματα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέο βίντεο δείχνει το χάος μετά τον πυροβολισμό