Καύσωνας: Ποια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας «ψήθηκε» στους 41.5 βαθμούς Κελσίου

Καταγράφεται για 9η συνεχόμενη ημέρα μέγιστη θερμοκρασία πάνω από τους 40°C στη χώρα.

Καύσωνας

Συνεχίζονται οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για 9η συνεχόμενη μέρα. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη (16/7) καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 41.5°C. Έτσι, καταγράφεται για 9η συνεχόμενη ημέρα μέγιστη θερμοκρασία πάνω από τους 40°C στη χώρα.

Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 35.1°C, ενώ 168 από τους 507 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37°C, από τους οποίους οι 17 κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 40°C.

Καύσωνας

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ως προς τις μέγιστες τιμές της, προβλέπεται να φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Ως προς τις ελάχιστες τιμές της, προβλέπεται να κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.