Πάτρα: Τώρα «καίγονται» για πλημμύρες στο Γηροκομειό

Στο καμένο αλσύλλιο του Αν. Διαμερίσματος αναμένονται στοχευμένες παρεμβάσεις

Πάτρα

Εξαιτίας των συνεπειών της πρόσφατης φωτιάς που «καψάλισε» την περιοχή του Γηροκομειού, μεγάλος είναι ο φόβος των κατοίκων για τα πλημμυρικά φαινόμενα που θα προκύψουν από τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, γι’ αυτό και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις.

Ηταν κοινό θέμα αρκετών κατοίκων κατά τη διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης στην πλατεία της περιοχής με στόχο να καταγραφούν τα αιτήματα μετά τη φωτιά που έπληξε την περιοχή.

Η «Πελοπόννησος» παρευρέθηκε στη συνέλευση των κατοίκων οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξουν άμεσα μέτρα για να θωρακιστεί η περιοχή ενόψει του φθινόπωρου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγιά Γηροκομήτισσα» Ντίνα Παπάκου υπογράμμισε στην «Π»: «Με την πρώτη βροχή το νερό θα σπρώξει τα καμένα προς τα κάτω και φοβόμαστε ότι θα πνιγούμε. Αυτά που έχουμε ζητήσει ως σύλλογος είναι να γίνει άμεσα τεχνική έκθεση από τους αρμόδιους, να καθαριστεί το ρέμα, να γίνουν κινήσεις για τη στήριξη του εδάφους που σε πολλά σημεία είναι επικλινές και όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Στη συνέχεια να γίνουν διανοίξεις δρόμων που θα βοηθήσουν την περιοχή να αποσυμφορηθεί. Φυσικά να γίνουν και κινήσεις για την καλύτερη προετοιμασία πυροπροστασίας, όμως αυτό που προέχει είναι τα αντιπλημμυρικά έργα».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Αναστασίου, εξήγησε στην «Π»: «Πρώτα και κύρια πρέπει να καθαριστεί από την Περιφέρεια, που είναι υπεύθυνη, το ρέμα. Από εκεί και πέρα, παρότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου εμείς έχουμε προγραμματίσει διάφορες εργασίες το επόμενο διάστημα, όπως είναι τα κορμοδέματα και οι πασαλομπήξεις. Φυσικά, επειδή χρειάζονται χρήματα για όλα αυτά, απαιτούμε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τον Δήμο για να έχουμε καλυτέρα αποτελέσματα. Ομως, σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κάνουμε τις εργασίες που μπορούμε για να θωρακίσουμε την περιοχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», αύριο το πρωί θα γίνει σύσκεψη των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών του Δήμου για να υπάρξει συντονισμός για τις εργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο Γηροκομειό.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε στους κατοίκους του Γηροκομειού -κι όχι μόνο- η πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου, τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Αναστασίου στη συγκέντρωση του συλλόγου της περιοχής, ενώ διεκδικεί χρηματοδότηση έργων (δεξαμενές νερού, διανοίξεις οδών διαφυγής, προληπτική φύλαξη) από περιφέρεια, υπουργεία και κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. Ο πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Κορδάς κάλεσε σε συνολική παρέμβαση και πίεση προς κάθε αρμόδιο.

Ο Δήμος Πατρέων υπενθυμίζει στους δημότες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά να υποβάλουν αίτημα επιδόματος κοινωνικής προστασίας (Γραφεία Αν. Διαμερίσματος-Εγλυκάδος 98-protodp@patras.gr) έως 22 Αυγούστου.

Η ΔΕΥΑΠ ανακοίνωσε ότι λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών, υδροφόρες της βρίσκοται στο Δασύλλιο και στο Γηροκομειό.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Αγκυρας σε Δένδια, τι λέει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Κορύφωση του καύσωνα, πότε πέφτει η θερμοκρασία, ο καιρός στην Πάτρα

Μηχανογραφικό 2024: Τέλος χρόνου για την ηλεκτρονική υποβολή, η εξαίρεση για αναίρεση

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας και την επιδότηση ρεύματος

Αχαΐα: Λαγοί με …κελεμπίες στο Αυτοκινητοδρόμιο – Έλληνες, Καναδοί, Ινδοί, αλλά και Άραβες σε μια ιστορία-ανέκδοτο