IRIS: Παράταση έως τις 31 Αυγούστου για αποδοχή του συστήματος

Mε απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα έχουν διορία να «υιοθετήσουν» το IRIS ως μέσο συναλλαγών έως τις 31 Αυγούστου.

Κάρτα

Η κυβέρνηση παραχώρησε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την υιοθέτηση του συστήματος πληρωμών IRIS από επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα έχουν διορία να «υιοθετήσουν» το IRIS ως μέσο συναλλαγών έως τις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται, πως το σύστημα IRIS προσφέρει την δυνατότητα πληρωμών και συναλλαγών έως 500 ευρώ ημερησίως, χωρίς καμία χρέωση προμήθειας από τις τράπεζες.

Ήδη, σύμφωνα με το newsit, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι χρήστες του συστήματος IRIS ανέρχονται σε 2,6 εκατομμύρια ιδιώτες και 400.000 επαγγελματίες.

Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η καθολική επέκταση του συστήματος, και για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο πλαίσιο της πάλης κατά της φοροδιαφυγής, αλλά και στα πλαίσια της κυβερνητικής προσπάθειας για αντιμετώπιση του ζητήματος των υψηλών τραπεζικών προμηθειών.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Κινδύνευσαν πυροσβέστες, τρεις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σκληρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Λυπούμαστε που δεν σας «ευχαριστήσαμε» για την εισβολή και κατοχή

Σκυλακάκης: Tρία μέτρα στήριξης για το ακριβό ρεύμα ΒΙΝΤΕΟ

Αργολίδα: Ξυλοδαρμός με καρέκλες και τραπέζια σε πανηγύρι, στο νοσοκομείο τραυματίες BINTEO

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Γραφικό αναλύει το πώς γλίτωσε την ώρα του πυροβολισμού ΒΙΝΤΕΟ