Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πατρέων

Ο Ανδρέας Κοσμάτος είναι Γραμματέας δημοτικής παράταξης “σπιράλ”

επιστολή

Ως άνθρωπος που έζησε τις φωτιές της Ακράτας το 2000, ευρισκόμενος στην περιοχή 3 μέρες με πυροσβεστικό όχημα του στρατού, θέλω να πω τα παρακάτω:

Τη φωτιά σβήνουν κυρίως τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Δευτερεύοντα ρόλο παίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα και τα εκπαιδευμένα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής. Τριτεύοντα ρόλο έχουν οι λοιποί εθελοντές με τον ανεπαρκή εξοπλισμό, οι οποίοι (αν δεν καούν οι ίδιοι) μπορεί να σβήνουν μικροεστίες σε χαμηλή βλάστηση ή αναζωπυρώσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να ρίχνω με τη μικρή μάνικα του οχήματος σε φλεγόμενο δέντρο επί ένα λεπτό για να… μην το σβήσω ποτέ.

ΠΟΤΕ κανείς με ψεκαστήρα στην πλάτη δεν έκανε κάποια διαφορά σε φωτιά!

Το μήνυμα μου προς την δημοτική αρχή είναι ότι ζούμε όχι μόνο μέρες καύσωνα αλλά και σε περιοχή σεισμογόνο, καλά θα κάνει λοιπόν το ανέκδοτο που λέγεται Πολιτική Προστασία Πατρών, γρήγορα να το μετατρέψει σε σοβαρή υπόθεση! Διότι, κύριε Δήμαρχε, με αυτούς τους πόρους και με αυτό το προσωπικό ζητήσατε στις εκλογές και κερδίσατε τη διοίκηση του Δήμου! Αν λοιπόν δεν μπορείτε, ομολογήστε το να πάμε στον επόμενο, καθώς αν ποτέ βρεθώ με καμένη περιουσία ή χειρότερα, το να μου πείτε ότι φταίει η κυβέρνηση δεν θα το δεχτώ ως νοήμων δημότης, ειδικά όταν βλέπω γύρω μου οικόπεδα ακαθάριστα, ξερόκλαδα στις γωνιές της πόλης διάσπαρτα, υπηρεσίες χωρίς σχεδιασμό και υλικό κακοσυντηρημένο και αφημένο στην τύχη του.

Φροντίστε επιτέλους την ουσία και όχι την εικόνα, γκώσαμε στην προπαγάνδα 10 χρόνια τώρα…

Ο Ανδρέας Κοσμάτος είναι Γραμματέας δημοτικής παράταξης “σπιράλ”