ΑΑΔΕ: Και στα αγγλικά οι ψηφιακές εφαρμογές απόκτησης ΑΦΜ – κλειδάριθμου

Συνεχίζεται το έργο της ΑΑΔΕ για απλούστευση των διαδικασιών.

ααδε

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση των μη ελληνόφωνων συναλλασσόμενων, προχώρησε στην ενεργοποίηση των αγγλικών εκδόσεων των ψηφιακών εφαρμογών για την απόκτηση ΑΦΜ και κλειδάριθμου.

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ θέτει σε λειτουργία τις ψηφιακές εφαρμογές και στα αγγλικά για τις αιτήσεις αρχικά του ΑΦΜ και Κλειδάριθμου, για ταυτόχρονη απόδοση ΑΦΜ και κλειδάριθμου σε φυσικά πρόσωπα, και κατά δεύτερον του Κλειδάριθμου, για απόδοση κλειδάριθμου σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και θέλουν να εγγραφούν/επανεγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με τις αγγλικές εκδόσεις των εφαρμογών, συνεχίζεται το έργο της ΑΑΔΕ για απλούστευση των διαδικασιών που απευθύνονται σε:

  • ομογενείς,
  • κατοίκους εξωτερικού,
  • μη ελληνόφωνους κατοίκους ημεδαπής και
  • αλλοδαπές επιχειρήσεις

αποτελώντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο που βελτιστοποιεί την εξυπηρέτηση και προάγει περαιτέρω τη φορολογική συμμόρφωση.

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα διευκόλυνσης πολιτών και επιχειρήσεων. Οι ομογενείς μας, αλλά και μη ελληνόφωνοι φορολογούμενοι, πλέον μπορούν να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά για τη χορήγηση ΑΦΜ και κλειδάριθμου, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του ελληνικού δημοσίου», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με το newsit, για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί από τα Δυτικά την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καταβολή Δώρου Πάσχα 2024: Υπολογίστε μόνοι σας τα χρήματα που δικαιούστε – Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δίκη Αχαϊκής: Εξασθένησε η μνήμη των μαρτύρων – Δεν θυμούνται τίποτα οι ελεγκτές

Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την κίνηση που πρέπει

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της Κυριακής -«Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει», λέει αρχιφύλακας