Αχαΐα Αναπτυξιακή: Γευστικό τριήμερο σε Αίγιο και Καλάβρυτα ΦΩΤΟ

Πλούσιο 3ημερο σε Αίγιο και Καλάβρυτα. Με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση της Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ.

Αχαΐα Αναπτυξιακή

Το Αίγιο στις 26 Αυγούστου και τα Καλάβρυτα στις 30 και 31 Αυγούστου αποτέλεσαν το -ιδανικό- σκηνικό, όπου φιλοξενήθηκαν επί τριήμερο γευστικές -άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις του LEADER της Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ: «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές II: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός».  

Η «Οινοξένεια Πολιτεία» πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία και είχε απ’ όλα τα καλά: Τοπικά πιάτα, εδέσματα, οίνους, γνωριμία με τρόπους και συνδυασμούς μαγειρικής, αλλά και ξενάγηση στα γαστρονομικά μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής με τη χρήση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας. Ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας απεδείχθη εξαίρετος ενορχηστρωτής. Αυτά στο Αίγιο.

Αχαΐα Αναπτυξιακή

Κατά τη μύηση σε γαστρονομικά μυστικά

Αχαΐα Αναπτυξιακή

Η.Τσιμπρή, Ελ. Αναστασοπούλου, Ν. Ασκούνη, Σ. Χριστοπούλου, Α. Φίλιας

Στα Καλάβρυτα, τώρα, εστιάτορες/στελέχη της εστίασης παρακολούθησαν τα μαθήματα γευσιγνωσίας «Γευστικά ταιριάσματα» από ειδικευμένους γευσιγνώστες φαγητού και κρασιού, αξιόλογοι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την ημερίδα για την ενημέρωση και προβολή του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού, από στελέχη αναπτυξιακών εταιρειών και ειδικούς, καθώς και το Επιστημονικό Εργαστήριο διασύνδεσης της γνώσης και της έρευνας στην παραγωγή και στη γαστρονομία «Από τη Γη στο Πιάτο».

Αχαΐα Αναπτυξιακή

Καλάβρυτα: Τάκης Παπαδόπουλος και Ηρώ Τσιμπρή

Στις πλούσιες τριήμερες εκδηλώσεις, που είχαν συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα των «Οινοξένεια 2024», παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, της οινοποιίας, των γραμμάτων και των τεχνών, του δημοσιογραφικού χώρου, τοπικών συλλόγων κ.ά. Εφυγαν άπαντες με τις καλύτερες εντυπώσεις.