Αχαΐα: Από τα σχολεία τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Από τις σχολικές μονάδες θα διατεθούν τα τρία self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Αχαϊας, μαζί με οδηγίες που θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας.
Οπως ανακοινώθηκε από 14 έως 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας (εκτός από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας) σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.
Στην ΠΕ Αχαΐας η διανομή των τριών τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες με οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας.
Επίσης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης από 14 έως 19 Ιουνίου πέραν των τεστ που αναλογούν στην εκπαιδευτική κοινότητα θα διατίθενται από τα φαρμακεία και τρία τεστ σε όσους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν την περασμένη εβδομάδα. Μετά τη διάθεση και αυτών των τεστ ολοκληρώνεται η διανομή τους σε όλες τις ομάδες δικαιούχων για τον μήνα Ιούνιο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Δημοσιεύτηκαν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το 2026-2027
Η Neuralink του Elon Musk έχει έτοιμο το εμφύτευμα που φιλοδοξεί να δώσει όραση σε τυφλούς
«Νέοι Βυζαντινολόγοι σε διάλογο»: Επιστημονική συνάντηση για τις Βυζαντινές Σπουδές στην Πάτρα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι αναμορφωμένοι πίνακες για τις 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Ξεκινούν οι συνεντεύξεις
Επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να εντοπίζουν τα 3D printed όπλα από το πλαστικό τους
