Αχαΐα – Ένστολοι: Χαμόγελα για τον «μποναμά» των 600 ευρώ – Τι δήλωσαν στην «Π»

Ικανοποιημένοι δηλώνουν Αστυνομία και Λιμενικό στην Αχαΐα για το οικονομικό βοήθημα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι ένστολοι της Αστυνομίας και του Λιμενικού στην Αχαΐα, την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ.

Το επίδομα θα πληρωθεί μαζί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου – σύμφωνα με πληροφορίες πριν τα Χριστούγεννα – και θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση για τις οικογένειες των ένστολων των δύο σωμάτων,

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

O Χάρης Τσίτσικας

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας δήλωσε στην «Π»: «Εκφράζουμε ικανοποίηση για αυτή την εξαγγελία. Αποτελεί μια αναγνώριση της υπερπροσπάθειας και του δύσκολου έργου που κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και σε άλλες κρίσεις, όπως αυτή στα σύνορα με το μεταναστευτικό. Το οικονομικό βοήθημα θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση για τις οικογένειες των συναδέλφων μας, ειδικά αυτή την περίοδο όπου το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό για όλους τους μισθωτούς».

Παρ΄όλα αυτά, το κεντρικό ζητούμενο παραμένει η αποκατάσταση των μισθών των αστυνομικών και όπως τόνισε, αναμένονται εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

O Μιχάλης Κωστάκης

Ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας Μιχάλης Κωστάκης πρόσθεσε στην «Π», ότι η εξαγγελία του επιδόματος, ήταν κάτι που οι λιμενικοί υπάλληλοι περίμεναν από την εποχή της πανδημίας covid-19, όταν τους το είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, αλλά δεν είχε υλοποιήσει. «Σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να εκπληρώσει αυτή την δέσμευση. Εννοείται ότι θα μας βοηθήσει αυτή η οικονομική ενίσχυση, η οποία έρχεται και σε συνάρτηση με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στα σώματα ασφαλείας που θα επιφέρει μια αύξηση του ετήσιου εισοδήματος από 250 έως 500 ευρώ για κάθε ένστολο. Εάν βγει και το επίδομα επικινδυνότητας που ακούγεται σήμερα ως φήμη, τότε θα έχουμε μια ακόμα οικονομική ένεση 150 ευρώ τον μήνα» είπε ο κ. Κωστάκης.

Εκτός του νέου έκτακτου «μποναμά» μένουν ωστόσο όλοι οι ένστολοι των ενόπλων δυνάμεων -προς το παρόν- όπως και οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών, που με επιστολή τους χθες, στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζουν απογοητευτική και άδικη την εξαίρεση.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments