Αχαΐα: Η Περιφέρεια βάζει θέμα Αεροδρομίου 12 μηνών στον Άραξο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα δώσει κάποια κίνητρα με εργαλεία που διαθέτει, μαζί ενδεχομένως και με τους Δήμους

Αχαΐα: Η Περιφέρεια βάζει θέμα Αεροδρομίου 12 μηνών στον Άραξο

Στο ερώτημα πως είναι δυνατόν η τρίτη, σε πληθυσμό, πόλη της Ελλάδας να μην έχει ανεπτυγμένο Πολιτικό Αεροδρόμιο παρότι διαθέτει τον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου, θα επιχειρήσει να απαντήσει η Περιφέρεια, που ξεκινά μια ακόμα προσπάθεια, πέρα των αρμοδιοτήτων της, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την περιοχή, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Πρωταρχικός σκοπός της περιφερειακής αρχής του Ν. Φαρμάκη είναι, αρχικά, πώς το μεγάλο και καλό Αεροδρόμιο της Αχαΐας θ’ αξιοποιηθεί, θ’ ανοίξει πτήσεις εμπορικές σε 12μηνη βάση, με σταθερές συνδέσεις και διακίνηση προϊόντων της περιοχής ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και δεν θα είναι μόνο εποχιακό, παράλληλα με επιβατική και τουριστική κίνηση.

«Δεν είναι κάτι εύκολο, αφού έχουμε να κάνουμε με αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και σκληρούς κανόνες της αγοράς. Με την επιρροή μας, ως περιοχή, πρέπει να πείσουμε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ότι το μπορούμε» λέει στην «Π» αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίωνας Ζαΐμης. Αχαΐα: Η Περιφέρεια βάζει θέμα Αεροδρομίου 12 μηνών στον Άραξο

Στο εγχείρημα αυτό, με την υποβοήθηση στελεχών και συμβούλων της ΠΔΕ που διαθέτουν την ανάλογη τεχνογνωσία, θα κληθεί να λάβει θέση και πάνω απ’ όλα να βοηθήσει πολιτικά η Κυβέρνηση.

Η Περιφέρεια θα καλέσει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να ξεκαθαρίσει την πολιτική της. Στον αναπτυξιακό στόχο που τίθεται σε μια πιο σοβαρή βάση, θα ζητηθεί από τα κυβερνητικά όργανα να μιλούν πιο πολύ με την ΠΔΕ για την αεροπορική θέση της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδος.

«Θα θέσουμε πάλι το θέμα στην κυβέρνηση, πιο τεχνοκρατικά και με τη διάθεση η Περιφέρεια να δώσει και κάποια κίνητρα με τα εργαλεία που διαθέτει, μαζί ενδεχομένως και με τους Δήμους. Πρέπει το υπουργείο να μας πει τις προθέσεις του για το Δημόσιο Αεροδρόμιο Αράξου κι όχι εκ των υστέρων να μας λένε σε ποια κατεύθυνση πάμε. Εμείς δεν επιβάλλουμε τίποτα. Η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική της, αρκεί να συζητά μαζί μας» δηλώνει ο κ. Ζαΐμης.

Η Δυτική Ελλάδα στο «Airport Regions Council»

Η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος, ήδη έχει αναλάβει κάποιες πρώτες σχετικές πρωτοβουλίες. Ετσι για πρώτη φορά, θα εγγραφεί -μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες- στον Οργανισμό της «Airport Regions Council» με έδρα τις Βρυξέλλες, βρίσκοντας ένα σύμμαχο ν’ αυξήσει την κίνηση στην περιοχή, αφού θα μεσολαβήσει στις εμπλεκόμενες εταιρείες κι εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση, θα βελτιωθούν οι υποδομές του Αράξου, όπως και μ’ άλλα αεροπορικά αντικείμενα στα γειτονικά Αεροδρόμια Επιταλίου Ηλείας και Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ο «Μπάλλος» έκλεισε το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου: Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια
Μυλωνάς: «Η δήθεν θεσμική προσήλωση της αντιπολίτευσης» - Τι απαντά στους επικεφαλής των παρατάξεων
Ναρκωτικά στις φυλακές της Πάτρας - Τι εντοπίστηκε
Μπάλλος: «Πρωταθλητές» στις βροχοπτώσεις Αμαλιάδα και Πύργος Ηλείας