Αχαΐα: Κολλημένο παραμένει το φορτηγό πλοίο

Το 15μελές πλήρωμα – Σύριοι υπήκοοι – παραμένει στο πλοίο και είναι καλά στην υγεία του. Το καράβι είχε φορτώσει βωξίτη από την Ιτέα και είχε τελικό προορισμό την Κύπρο.

ploio

Στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πάπα, στη Δυτική Αχαΐα, παραμένει το φορτηγό πλοίο με σημαία της Μάλτας που προσάραξε κατά τη διέλευσή του από το σημείο την περασμένη Πέμπτη, σε αμμώδη βυθό.

Αχαΐα: Προσάραξη πλοίου στο ακρωτήρι Πάπα – Κινητοποίηση του Λιμενικού – ΦΩΤΟ

Η διαδικασία αποκόλλησης του αποδεικνύεται χρονοβόρα, καθώς όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος», θα πρέπει να διασφαλιστεί στο 100%, πως κατά τη ρυμούλκησή του δεν θα υπάρξει κίνδυνος ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος αφενός και αφετέρου ζημιάς στο σκαρί του πλοίου ή πρόκλησης ναυαγίου. Από την πρώτη στιγμή περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί αντιρρυπαντικά πλωτά φράγματα.

Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι εξειδικευμένης ιδιωτικής εταιρείας κατόπιν εντολής της πλοιοκτήτριας, που έχουν αναλάβει την αποκόλληση και διάσωση του πλοίου, εξετάζουν όλα τα δεδομένα και τα σενάρια, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη κίνηση που είναι η ασφαλής απομάκρυνση του έμφορτου πλοίου με 6.500 τόνους βωξίτη από το σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αποκλειστεί, επί τους παρόντος, η μεταφορά του από ρυμουλκά και κρίνεται απαραίτητη η μεταφόρτωση μέρος του φορτίου για να προχωρήσει η διαδικασία.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης, καθώς δεν εντοπίζεται διαρροή καυσίμων ή φορτίου, ενώ μετά την επιθεώρηση του από δύτες δεν διαπιστώθηκε κάποιο ρήγμα στα ύφαλά του.

Το 15μελές πλήρωμα – Σύριοι υπήκοοι – παραμένει στο πλοίο και είναι καλά στην υγεία του. Το καράβι είχε φορτώσει βωξίτη από την Ιτέα και είχε τελικό προορισμό την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 Αντιγραφή
received 4355000644586265
IMG 1327
20210920 ΑΙΤΩΛΙΚΟ 1