Αχαΐα – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Ανεβάζει ρυθμούς για τα Αυτοδιοικητικά – «Κλειδώνουν» πρόσωπα πριν τις εθνικές εκλογές

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται το κόμμα, να ανακοινώσει τους υπευθύνους των τομέων εργασίας που θα ασχοληθούν με τα ζητήματα αυτοδιοίκησης.

Αχαΐα

Ενα χρόνο και πέντε ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές η συζήτηση έχει «φουντώσει» τόσο σε επίπεδο ονομάτων, όσο και σχετικά με το ποιους θα επιλέξουν να στηρίξουν τα κόμματα.

Στην Πάτρα, η οποία παραδοσιακά εκλέγει δημάρχους από το κέντρο και την αριστερά, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες «μέτρησης» υποψηφίων για να αποφασίσει στις αρχές του έτους ποιον θα στηρίξει και όπως γράψαμε στο φύλλο του Σαββάτου, πέρα από τον Γιώργο Ρώρο που είχε στις προηγούμενες εκλογές την κομματική στήριξη και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για νέα κάθοδο, τις τελευταίες ημέρες συζητιέται στην Κουμουνδούρου να στηριχθεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλη Αϊβαλή, ο οποίος φιλοδοξεί να ηγηθεί σχήματος ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ όμως για όλα αυτά; Αναμφισβήτητα η «πράσινη» παράταξη πάντα παίζει ρόλο στην Αχαΐα. Από το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, κάνουν υπομονή αλλά διαμηνύουν ότι «οι εποχές που το κόμμα λοιδορήθηκε και τα πρόσωπα ήταν πάνω από την παράταξη ανήκουν στο παρελθόν και επουδενί δεν θα επαναληφθούν». Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και ως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά κανενός». Αυτό τόνισε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» στέλεχος της παράταξης που επικοινωνεί τακτικά με τη Χαριλάου Τρικούπη και συμπλήρωσε ότι «το κόμμα θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και όχι “κομπάρσου”».

Επιπλέον, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει τους υπευθύνους των τομέων εργασίας που θα ασχοληθούν με τα ζητήματα αυτοδιοίκησης. Ο τομέας αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την ηγεσία του κόμματος θα είναι τα όργανα που θα καθορίσουν τα σχήματα που θα διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι μετά από δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει το «τρέξιμο» των διαδικασιών για την επιλογή προσώπων που θα λάβουν τη στήριξη του κόμματος. Πάντως, εκτιμάται πως ανακοινώσεις δεν θα υπάρξουν πριν τις αρχές του 2023, δηλαδή οι οριστικές αποφάσεις για την ώρα αργούν. Το ίδιο ισχύει και για τους περιφερειακούς συνδυασμούς, επομένως όσα ακούγονται για αυτόνομα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ή συμπράξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και τίποτα δεν είναι οριστικό. Ζυμώσεις όμως γίνονται και θα συνεχίσουν.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ