Αχαΐα: Σε θέση μάχης τα κόμματα – Τα εκλογικά σχέδια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις κάλπες του Μαΐου

Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για βέβαιες εθνικές εκλογές μέσα στον μεθεπόμενο μήνα, οι τοπικοί κομματικοί μηχανισμοί τέθηκαν, ήδη, σε κατάσταση «συναγερμού». Η «Π» παρουσιάζει τις ετοιμασίες για τις κρίσιμες κάλπες. Ανατροπές σε ψηφοδέλτια, επισκέψεις μεγάλων «ονομάτων», οργάνωση, περιοδείες και εκλογικά κέντρα. Οι επικεφαλής των Νομαρχιακών μιλούν για το στήσιμο του προεκλογικού σκηνικού στην Πάτρα και την περιφέρεια.

Αχαΐα: Σε θέση μάχης τα κόμματα - Τα εκλογικά σχέδια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις κάλπες του Μαΐου

Εκλογές ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης; Το ενδεχόμενο είναι, πλέον, πολύ πιθανό, με βάση όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξή του.

Των ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ και
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στην Αχαΐα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», η οποία θυμίζει τα… στρατεύματα του Μεγάλου Κωνσταντίνου λίγο πριν τη μάχη της Μουλβίας γέφυρας του Τίβερη!

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης και σας μεταφέρει – κωδικοποιημένα- όλα όσα συγκέντρωσε από τις εκλογικές ετοιμασίες της ΔΕΕΠ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Η τραγωδία στα Τέμπη και οι δημοσκοπικές απώλειες, που αναπόφευκτα προκάλεσε, επιφέρουν ριζικές αλλαγές και στο υπό συγκρότηση ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό. Οπως έλεγαν στην «Π» ντόπια στελέχη της παράταξης, «επανεξετάζονται όλα. Τίποτα, πλέον, δεν είναι δεδομένο. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις». Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν, πως δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη για προσωπικές επιλογές και επαφές με υποψηφίους βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι τις αρχές Απριλίου, ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Οι αλλαγές θα γίνουν γιατί βασικός στόχος είναι η συγκρότηση του καλύτερου δυνατού και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου με την έγκριση του ίδιου του πρωθυπουργού.

EKΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εκτός από τα γραφεία της ΔΕΕΠ, στην οδό Κορίνθου, σε άλλο κεντρικό σημείο της Πάτρας (πιθανότατα στην οδό Αγίου Ανδρέου) θα λειτουργήσει σύντομα μεγάλο εκλογικό κέντρο της ΝΔ. «Θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους φίλους της ΝΔ και θα αποτελέσει το στέκι του κάθε Νεοδημοκράτη στον δρόμο προς την επανεκλογή στην κυβέρνηση της χώρας» τονίζεται από την ΔΕΕΠ. Ταυτόχρονα, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε Αίγιο και Καλάβρυτα, ενώ σε Κάτω Αχαΐα και Κλειτορία θα λειτουργήσουν τα ήδη γραφεία των Τοπικών, πιθανά και ένα ακόμα στην Αιγείρα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Παράλληλα, από τη ΔΕΕΠ απευθύνεται κάλεσμα σε φίλους της παράταξης να εγγραφούν στις λίστες των εκλογικών αντιπροσώπων. «Η ηγεσία του κόμματος θέλει άπαντες συστρατευμένους. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα τμήμα σε όλον τον νομό, που να μην έχει εκλογικό αντιπρόσωπο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια μας ζητήθηκε να συνεισφέρουν όλοι οι παράγοντες της ΝΔ στην περιοχή μας, μεταξύ των οποίων τα Πολιτικά Γραφεία βουλευτών – πολιτευτών, αλλά και η δημοτική μας παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», λέει στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Αντώνης Κουνάβης.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τη ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας έχουν ήδη γίνει επαφές με υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, όπως ο τ. πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης κ.ά., προκειμένου να δώσουν το «παρών» σε προεκλογικές εκδηλώσεις, στην Πάτρα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης να είναι εκείνος που θα βρεθεί στην κεντρική παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο, οι επισκέψεις-περιοδείες στελεχών της τοπικής ΝΔ θα αυξηθούν, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης και δημιουργίας κλίματος νίκης και επανεκλογής του κόμματος.

«Βρισκόμαστε, πλέον, στις παραμονές της έναρξης της μεγάλης μάχης. Στόχος μας είναι η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Αχαΐα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό από αυτήν την προσπάθεια που είναι ήδη σε εξέλιξη να μη λείψει κανείς. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά γιατί τις νίκες φέρνουν οι ομάδες».

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμότητα με σχέδιο, πρόγραμμα και εκδηλώσεις με επίκαιρα μηνύματα

Πανέτοιμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, για τις εκλογές που κατά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη τοποθετούνται για τον Μάιο.

Η «Πελοπόννησος» ζήτησε από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Μιχάλη Σιδηρόπουλο, να παρουσιάσει τις προετοιμασίες που έχουν γίνει, αλλά και το πώς θα πορευτεί σε επίπεδο νομού, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Αρχικά, όμως, σχολίασε τον τρόπο που ανακοινώθηκε ο χρόνος των εκλογών: «Είναι βαθιά προσβλητικό ο χρόνος των εκλογών να ανακοινώνεται μέσα από ένα κανάλι. Δεν τα έχουμε ξαναδεί αυτά».

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας έχει μπει, ουσιαστικά, σε προεκλογική από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη μεγάλη ομιλία στην Πάτρα. Κήρυξε την προεκλογική περίοδο και δεν περίμενε πότε θα μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός για τον χρόνο των εκλογών. Εκτοτε, έγινε γνωστό το σύνολο του ψηφοδελτίου στην περιοχή. Από κει και πέρα, έχουμε προχωρήσει σε συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και προγραμματίζονται συναντήσεις στις οργανώσεις μελών, ενώ πραγματοποιούνται εξορμήσεις μελών και υποψηφίων σε γειτονιές της Πάτρας και άλλες περιοχές» ανέφερε.

Ο κ. Σιδηρόπουλος έκανε γνωστό στην «Π» ότι έχει παρθεί απόφαση για συγκρότηση Εκλογικών Επιτροπών, ανά Δήμο, αλλά και μία Κεντρική Επιτροπή για όλο τον νομό.

Επιπλέον, σύντομα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα σειράς δράσεων. «Είμαστε σε μια διαδικασία οργάνωσης εκδηλώσεων, με επίκαιρα μηνύματα, όπως χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Ετοιμάζουμε εκδήλωση για το Περιβάλλον και την Πράσινη Μετάβαση, με προσκεκλημένο τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη. Θα έχουμε την παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί και υλοποιούμε τον σχεδιασμό συντονισμένα, με τους υποψήφιους» πρόσθεσε ο συντονιστής.

ΠΑΣΟΚ: Επιστράτευση στελεχών και παρουσιάσεις υποψηφίων

Σε κατάσταση επαυξημένης εγρήγορσης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Αχαΐας, μετά και τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές μέσα στον Μάιο.

Στην περιοχή, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ανακοινώσει έγκαιρα -πρώτο απ’ όλα- τους υποψήφιους βουλευτές του, που θα διεκδικήσουν την προτίμηση των πολιτών στις κάλπες.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Νίκος Μοίραλης, ενημέρωσε την «Πελοπόννησο» πως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και έτσι θ’ ανεβάσουν ρυθμούς.

Αύριο (6μ.μ.) στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών θα συνεδριάσει -για πρώτη φορά- η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, μετά από εντολή του Οργανωτικού της Χαριλάου Τρικούπη. Σ’ αυτή, αναμένεται να συστρατευτούν όλοι οι πρώην και νυν βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, στελέχη φορέων και επιμελητηρίων.

Το επόμενο διάστημα θεωρείται δεδομένο πως θα γίνουν τρεις παρουσιάσεις των υποψηφίων βουλευτών στην Αχαΐα σε Κάτω Αχαΐα, Καλάβρυτα και Ερύμανθο, όπως συνέβη τις προηγούμενες εβδομάδες σε Πάτρα και Αίγιο.

Από εκεί και πέρα, οι εξορμήσεις και επαφές κομματικών στελεχών και πολιτευτών θα είναι διαρκείς σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ