Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία του Διονύση Γκοτσούλια

Θρηνεί η Δυτική Αχαΐα και ο πολιτικός κόσμος την απώλεια τους τέως Δημάρχου, Διονύση Γκοτσούλια.

Αχαΐα

«Κιμπάρης, γνήσιος, παντελονάτος. Σ’ ευχαριστούμε για όσα έκανες για εμάς και για τον τόπο που αγάπησες. Καλό ταξίδι, Πατέρα».  Τα λόγια αυτά αποκτούν μεγάλη αξία όταν τα χρησιμοποιεί ένας γιος για να αποχαιρετήσει τον πατέρα του. Ο Βασίλης Γκοτσούλιας με αυτές τις λιτές αλλά γεμάτες συναίσθημα λέξεις αποχαιρέτησε τον πατέρα του Διονύση, που στα 69 του χρόνια έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη.

Η Αχαΐα αποχαιρετά τον Διονύση Γκοτσούλια: Θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου, πολλά συλλυπητήρια μηνύματα

Ο Διονύσης Γκοτσούλιας, ή αλλιώς ο Σάκης όπως του άρεσε να τον φωνάζει όλος ο κόσμος, έφυγε από τη ζωή και αναμφίβολα αφήνει ένα μεγάλο κενό στην αυτοδιοικητική και πολιτική ζωή του τόπου και ιδίως της Δυτικής Αχαΐας.

Γεννήθηκε το 1955 στην Κάτω Αχαΐα μαζί με τη δίδυμη αδερφή Παναγιώτα.

Σημαντικό ρόλο στη ζωή του είχε η μητέρα του, Ευγενία Γκοτσούλια, η οποία καταγόταν από τη Χαραυγή, αφού μόλις επτά χρονών έχασε τον πατέρα του και ανέλαβε τα ηνία της οικογένειας.

Το 1980 παντρεύτηκε την Σπυριδούλα Καπερώνη με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Ευγενία, που του χάρισαν συνολικά τη χαρά να γνωρίσει πέντε εγγόνια.

Ο εκλιπών εργάστηκε κατά περιόδους στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ, ενώ το 1992 προσελήφθη στο ΠΓΝΠ. Ως άνθρωπος με όραμα και ανησυχίες, αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην πολιτική ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ηγέτης της περιοχής του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η πρώτη επαφή με την πολιτική έγινε το 1986, όταν εκλέχθηκε πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος. Τέσσερα χρόνια αργότερα εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του αείμνηστου Παναγιώτη Καράμπελα, ο οποίος τον έχρισε αντιδήμαρχο.

Το 1994, έχοντας πλήρη εικόνα των αναγκών του τόπου, αποφάσισε να ακολουθήσει το πεπρωμένο του. Ηγήθηκε του συνδυασμού «Συνεργασία για την Αχαγιά» και απόλαυσε την προτίμηση των συντοπιτών του που τον εξέλεξαν για πρώτη φορά δήμαρχο.

Η σχέση που έχτισε με τον κόσμο ήταν τέτοια, που δεν μπορούσε να διαταραχθεί από τις όποιες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Για 15 χρόνια υπηρέτησε την Κάτω Αχαΐα ως δήμαρχος και μέχρι σήμερα άπαντες των θυμούνται ως ένα άξιο τοπικό ηγέτη που προσέφερε πολλά στην εξέλιξη της περιοχής.

Το 2010 επέλεξε να μην είναι υποψήφιος για τον νέο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το 2014 συμμετείχε σε ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά θρίλερ της Αχαΐας, όπου στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών «έχασε» την εκλογή από την πρώτη Κυριακή για ελάχιστα ψηφοδέλτια, ενώ στον β’ γύρο ο Χρ. Νικολάου τον προσπέρασε για μόλις 53 ψηφοδέλτια.

Σε κομματικό επίπεδο, υπήρξε πάντα ανιδιοτελής και υπηρέτησε τις αρχές και της αξίες της Νέας Δημοκρατίας, άλλοτε ως πρόεδρος της τοπικής στη Δυτική Αχαΐα και άλλοτε ως μέλος της ΝΟΔΕ.

«Ο Σάκης Γκοτσούλιας υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πολιτικής και αυτοδιοικητικής του πορείας ένας συνεπής, εργατικός και άξιος αγωνιστής. Υπήρξε πάντα ανήσυχο δημοκρατικό και δημιουργικό πνεύμα που υπηρέτησε με δυναμισμό τις ιδέες και τις αξίες της Κεντροδεξιάς Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας και ποτέ δεν φοβήθηκε να εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις του» τόνισε σε ανακοίνωσή της η τοπική ΝΔ.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Σάκη Γκοτσούλια, τα συλλυπητήρια μηνύματα είναι πολλά. Μεταξύ άλλων, τον αποχαιρέτησαν ως φίλο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η τοπική ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Πάτρας Κώστας Σβόλης και άλλοι.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 17.00 από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαΐας, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 16.30.