Αχαΐα: Στις κάλπες σήμερα οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στις κάλπες προσέρχονται 1.900 μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σήμερα Τρίτη 18/06/2024

Στιγμιότυπο από παλαιότερες εκλογές του Συλλόγοιυ Στιγμιότυπο από παλαιότερες εκλογές του Συλλόγου

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 1.900 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προκειμένου να εκλέξουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου τους και τους αντιπροσώπους τους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους.

Οι κάλπες θα στηθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο – Στρούμπειο και θα είναι ανοιχτές από τις 11 π.μ. έως τις 5 π.μ. Μάλιστα, για πρώτη φορά διεξάγονται με το νέο καταστατικό που εισάγει πέντε νέες βασικές αλλαγές που είναι οι εξής:

α) Αλλαγή του ονόματος του συλλόγου από Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΑΤΡΑΣ».

β) Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου μετατρέπεται από ένα έτος σε διετή θητεία.

γ) Το διοικητικό συμβούλιο θα διοικείται από 11 και όχι από 9 μέλη.

δ) Για την εκλογή για τη συγκρότηση σε σώμα για τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου που απαιτούσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του ΔΣ γίνεται η εξής αλλαγή: Αν δεν επιτευχθεί η συγκρότηση, κατά την πρώτη συνεδρίαση, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε άλλες συνεδριάσεις, που κάθε φορά αποφασίζονται από τα μέλη του ΔΣ, σε καμία όμως περίπτωση η εκκρεμότητα δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο δίνεται λύση ώστε να μην μπορεί να μείνει για πολλές μέρες ασυγκρότητο το ΔΣ.

ε) Τα στελέχη εκπαίδευσης δεν έχουν δικαίωμα εκλογής στο ΔΣ του Συλλόγου όσο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή. Από αυτό εξαιρούνται οι διευθυντές-ντριες δημοτικών σχολείων καθώς και οι προϊστάμενοι-νες νηπιαγωγείων οι οποίοι έχουν κανονικά το δικαίωμα και του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.