Αχαΐα: Συνάντηση Μάρκου-Αναγνωστοπούλου με εξωτερικούς φρουρούς του Αγ. Στεφάνου

image 624828

Η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου αναφέρει:


Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συναντήθηκαν, το Σάββατο 10.04.2021, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου, κ. Νίκο Νιφόρα και τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Μπάρλο.

Οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εύλογες και απολύτως δικαιολογημένες αγωνίες και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί φρουροί και συγκεκριμένα:

  • για την σημαντική υποστελέχωση. Αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Πάτρας υπάρχει ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα έλλειψης προσωπικού, δεδομένου ότι επί συνόλου 120 οργανικών θέσεων σήμερα υπηρετούν 84 άτομα. Η προκήρυξη ΑΣΕΠ 6Κ/2018 για προσωπικό στις φυλακές που αφορούσε σε 588 προσλήψεις στις φυλακές της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη ως διαγωνιστική διαδικασία από τον Μάιο του έτους 2018 και δεν έχει ολοκληρωθεί έως και σήμερα, τρία έτη μετά. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σημείωσαν βέβαια ότι από την συγκεκριμένη προκήρυξη μόλις 3 άτομα αντιστοιχούν στην υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης των φυλακών Πάτρας και, φυσικά, χωρίς την ολοκλήρωση του εν λόγω διαγωνισμού, ουδείς λόγος γίνεται για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, ούτε όμως η κυβέρνηση μερίμνησε για την πρόσληψη -έστω- προσωπικού ορισμένου χρόνου για τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.
  • Για την εργασιακή εκμετάλλευση και την άμεση ανάγκη για εμβολιασμό. Οι εξωτερικοί φρουροί δεν λαμβάνουν τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) που δικαιούνται και επιπλέον έχουν αναλάβει την μετακίνηση και φύλαξη των κρατουμένων στα νοσοκομεία χωρίς να βρίσκονται σε προτεραιότητα εμβολιασμού.
  • Για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Οι εξωτερικοί φρουροί εκτελούν τα
    καθήκοντα τους με απαρχαιωμένα υπηρεσιακά οχήματα, με ελλιπή  υλικοτεχνικό εξοπλισμό ασφαλείας και ατομικών μέσων προστασίας.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι είναι απαράδεκτο οι εξωτερικοί φρουροί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου να  βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις εργασιακές συνθήκες ειδικά σε συνθήκες πανδημίας. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εξωτερικών φρουρών και όχι να επιδεικνύει αδιαφορία και αδιαλλαξία. Δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές της Πάτρας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

potamos peiros
ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 780x436 1
ναρκωτικα
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ