Αχαΐα – ΣΥΡΙΖΑ: «Πολεμικό» κλίμα» για τους συνέδρους
Στο Συνέδριο από 150 έως 180 τοπικά κομματικά στελέχη
Την Κυριακή αργά το βράδυ θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταφέρει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να είναι μέσα στους υποψήφιους προέδρους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές που προγραμματίζονται για τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου (ο τελικός)!
Από τι θα εξαρτηθεί; Από το πόσους συνέδρους θα εκλέξει η παραδοσιακή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (η λεγόμενη πλειοψηφία των «87») και πόσους θα εκλέξουν οι «Κασσελίστας».
Το Σάββατο και την Κυριακή, 2 και 3 Νοεμβρίου, θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές για την ανάδειξη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ των 4.000 συνέδρων, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο 8-10 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Gazi Live (ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα επιτραπεί μόνο διά ζώσης παρουσία των συνέδρων ή και διαδικτυακά, κάτι με το οποίο διαφωνεί κάθετα η πλευρά Κασσελάκη).
Στην Αχαΐα, υπάρχει τις τελευταίες μέρες γενικός συναγερμός, έστω και σιωπηλά, κι απ’ τις δύο πλευρές.
Αν οι αντικασσελακικοί έχουν πλειοψηφία στο Συνέδριο, τότε ο Κασσελάκης θα τεθεί νοκ άουτ από τις εσωκομματικές εκλογές, αφού μετά την απόφαση της ΚΕ για καθαίρεσή του, θα έρθει τυπικά μια ίδια απόφαση του Συνεδρίου. Ο Στ. Κασσελάκης, όμως, «τα δίνει όλα» εδώ και μέρες, ελπίζοντας ότι εάν έχει πλειοψηφία στο Συνέδριο, θα μετατρέψει σε «πολεμικό» το σκηνικό και θα μπορέσει να ρίξει την απόφαση της ΚΕ, άρα θα πάρει πράσινο φως για να είναι υποψήφιος πρόεδρος.
Ο συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κόντης, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», εκτίμησε: «πιστεύω ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης. Δεν νομίζω ότι μπορεί ν’ ανατραπεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά θα εξαρτηθεί και από την εκλογή συνέδρων την Κυριακή».
Οι περισσότερες Τοπικές Οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Αχαΐα είχαν γενική συνέλευση στην Τετάρτη για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για συνέδρους. Και την Κυριακή θα στηθούν κάλπες σε όλη την Αχαΐα, ώστε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τους συνέδρους που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στο Συνέδριο.
Το πόσοι σύνεδροι θα εκλεγούν από την Αχαΐα θα εξαρτηθεί από την προσέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στις κάλπες. Οσο πιο πολλοί πάνε να ψηφίσουν, τόσο πιο πολλοί σύνεδροι θα εκλεγούν για το Συνέδριο. Η λογική, πάντως, λέει ότι θα υπάρξει μια μέση προσέλευση, ως εκ τούτου η Αχαΐα θα στείλει στο Συνέδριο από 150 έως 180 συνέδρους συνολικά. Το ποιοι και ποιες θα είναι θα το μάθουμε αργά το βράδυ της Κυριακής.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Δέκα χρόνια προόδου με ένα μοντέλο ΑΙ – η ανακάλυψη της Google DeepMind
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»: Ένα ταξίδι ανθρωπιάς, αποδοχής και συγκίνησης – Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης στο Patrapress
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Το GTA 6 αποκαλύπτεται και το Netflix το δείχνει πρώτο
Διανομή τροφής για αδέσποτα από τον Δήμο Πατρέων ΦΩΤΟ
«Φίλτρο» της ΑΑΔΕ στις τραπεζικές καταθέσεις: Πότε το χαρτζιλίκι και οι αναλήψεις θεωρούνται κρυφή δωρεά
Το «ντόνατ» της OpenAI: Όλα όσα ξέρουμε για την πρώτη της συσκευή με υπογραφή Jony Ive
