Αχαΐα: Ξεκινάνε οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί, πέφτουν στα αστικά κέντρα

Με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου ξεκινάει τα επόμενα 24ωρα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο να ανατρέψει τους αρνητικούς δείκτες για τους εμβολιασμούς.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 2 Από τη χθεσινή συνεργασία της Άννας Μαστοράκου με τον Κώστα Πελετίδη και τον Θεόδωρο Τουλγαρίδη

Μόλις εννέα ιδιώτες γιατροί της Πάτρας δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον που ξεκινάει στην Αχαΐα τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 70 Αχαιοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εμβολιαστούν στο σπίτι τους.

Εν τωμεταξύ άκρως ανησυχητική είναι η πτώση της προσέλευσης στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Αχαΐας. «Από 2.800 εμβόλια που διενεργούνταν πριν τρεις εβδομάδες έχουμε πέσει στα 1.700. Αριθμός πάρα πολύ σημαντικός» μας είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου ξεκινάει τα επόμενα 24ωρα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο να ανατρέψει τους αρνητικούς αυτούς δείκτες.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό του κατ’ οίκον εμβολιασμού, η κ. Μαστοράκου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.
Οι συναντήσεις είχαν ως σκοπό την καλύτερη οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος, ώστε να εξυπηρετηθούν στο σύνολο όλες οι ανάγκες των πολιτών που έχουν αδυναμία πρόσβασης στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Η αγαστή συνεργασία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα υγείας και όλων των φορέων που διαχειρίζονται ή εμπλέκονται με τη δημόσια υγεία, είναι άκρως απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών των πολιτών και την οικοδόμηση ενός προστατευτικού τείχους ανοσίας κατά της νόσου COVID-19» επισημαίνει η διοίκηση του Συλλόγου.

Παρ’ ότι η συμμετοχή των γιατρών είναι επί πληρωμή, στην περιοχή μας έχουν δηλώσει συμμετοχή μόλις εννέα γιατροί.

Ωστόσο καθοριστική θα είναι η συμβολή του Δήμου Πατρέων στην προσπάθεια αυτή, όπως συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του κ. Πελετίδη με την κ. Μαστοράκου και του προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) του Δήμου, Θόδωρου Τουλγαρίδη. «Θα αξιοποιήσουμε και τις κινητές μονάδες της περιφέρειας και θα συνεργαστούμε και με το πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου, οι άνθρωποι του οποίου έχουν πλήρη γνώση των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη αυτή. Θα μας βοηθήσουν δηλαδή στην πρόσβασή μας σε αυτούς του ανθρώπους» εξηγεί η κ. Μαστοράκου.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ  
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού 70 πολίτες. Από αυτούς οι 30 είναι στην πόλη της Πάτρας, οι 20 σε κλειστές δομές και άλλοι 20 στον Δήμο Καλαβρύτων.
1. Πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό
2. Πολίτες με σημαντικό βαθμό έκπτωσης λειτουργικότητας που δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη και διαμένουν σε οικήματα που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πρόσβαση
3. Πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο που η έξοδός τους από τον χώρο τους θα συμβάλει στην αποδιοργάνωσή τους

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
«Ο σχεδιασμός του προγράμματος θέλει πολύ προσοχή ώστε να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου. Από τη στιγμή που θα φύγει ο γιατρός από το ιατρείο του, θα πρέπει μέσα σε πέντε ώρες να έχει κάνει και τις πέντε δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταγράψουμε τους πάντες και να τους χωρίσουμε ανά περιοχές και να μην χάνετε χρόνος στις μετακινήσεις ανάμεσα στα ραντεβού» εξηγεί η κ. Μαστοράκου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ