Αχαιοί αστυνομικοί με σκηνές στο Σύνταγμα: Διαμαρτυρία για το επίδομα διανυκτέρευσης αποσπασμένων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας στην κινητοποίηση της ΠΟΑΣΥ

αστυνομικοί
Σκηνές απέναντι από τη Βουλή έστησαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τημείωση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης των αποσπασθέντων συναδέλφων τους από περιφερειακές διευθύνσεις, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, προς ενίσχυση των εκεί υπηρεσιών.

 Στην κινητοποίηση της ΠΟΑΣΥ, με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, μεταξύ των οποίων και της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ), υψώθηκαν πανό με σύνθημα «ως εδώ», καταγγέλλοντας τη φτωχοποίηση των αστυνομικών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αυτή τη φορά είναι η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά τη αιφνιδιαστική, όπως υποστηρίζεται, κατάθεση τροπολογίας, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, με οποία προβλέπει την περικοπή του επιδόματος διαμονής, με το ποσό που θα χορηγείται στους αποσπασμένους ένστολους ν΄ ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΑ Χάρης Τσίτσικας που βρέθηκε στην Αθήνα, σε δηλώσεις του στην «Πελοπόννησο» τόνισε πως «ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεις για θεσμικά και οικονομικά μας αιτήματα,όπως η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, η αύξηση της νυχτερινής και πενθήμερης εργασίας, που βρίσκεται καθηλωμένη για 20 χρόνια και η αλλαγή της προκλητικής τροπολογίας που ήρθε τη Μ. Δευτέρα και μείωσε τα έξοδα διανυκτέρευσης για τους αποσπασμένους, παρά το γεγονός πως πριν δυο μήνες ο ίδιος ο υπουργός, έφερε το νόμο και αύξησε το ποσό αυτό».

Στην Αχαΐα, ο αριθμός των αποσπάσεων το τελευταίο δίμηνο έχει ξεπεράσει τις 130, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση η τοπική ηγεσία καλείται να διαχειριστεί την ικανοποίηση νέων αιτημάτων για αποστολή προσωπικού, στην Αττική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

 

Διαβάστε επίσης

Ακίνητα: Συνεχίζεται το ράλι των τιμών, πού στρέφεται το ενδιαφέρον

Μενίδι: Τη Δευτέρα η απολογία του καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνου, σήμερα η κηδεία της 40χρονης, ο εφιάλτης που ζούσε

Πάτρα: Χωρίς ρεύμα σχεδόν καθημερινά όλος ο βόρειος τομέας της πόλης

Ευρωεκλογές 2024: Πώς θα ψηφίσουν όσοι έχουν επιλέξει την επιστολική ψήφο, όλη η διαδικασία

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop