Αδειασε από τραπεζοκαθίσματα η Ρήγα Φεραίου – Ο Δήμος χάνει 160.000 ευρώ το χρόνο, λέει η Εστίαση

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, επιχείρησε ανεπιτυχώς τις προηγούμενες ημέρες να κερδίσει μια ακόμα παράταση, μέχρι την έγκριση νέας κανονιστικής διάταξης που θα προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και συνθήκες, με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με την δημοτική Αρχή.

Ρήγα Φεραίου χωρίς τραπεζοκαθίσματα

Επιστροφή στην εικόνα προ κορονοϊού από σήμερα στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και σε άλλα σημεία ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην Πάτρα από την εστίαση. Καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ συμμορφώθηκαν στην ειδοποίηση που έλαβαν προ ημερών από τον Δήμο Πατρέων, ότι οι ατελώς άδειες για ανάπτυξη επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων που είχαν χορηγηθεί λόγω covid, με τις παρατάσεις αυτών, δεν ισχύουν πλέον και θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις που ίσχυαν πριν την πανδημία, δηλαδή η κανονιστική σύμφωνα με την απόφαση 243/05-04-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, επιχείρησε ανεπιτυχώς τις προηγούμενες ημέρες να κερδίσει μια ακόμα παράταση, μέχρι την έγκριση νέας κανονιστικής διάταξης που θα προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και συνθήκες, με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με την δημοτική Αρχή.

Από σήμερα, γίνονται έλεγχοι από την αρμόδια υπηρεσία και στην περίπτωση μη απομάκρυνσης θα εφαρμοστούν και εδώ τα προβλεπόμενα μέτρα περί αυθαίρετης χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων.

Η Μαιζώνος αναφέρει από την πλευρά της, ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της εικόνας πόλης και η λειτουργία της. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς της πόλης, για τη διαμόρφωση κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και υλοποίησής της με σειρά έργων και παρεμβάσεων.

Ωστόσο, ο κλάδος της εστίασης αντιτείνει από την πλευρά του πως ο Δήμος Πατρέων θα μπορούσε να δώσει μια ακόμα παράταση, για την διατήρηση των επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων, επί πληρωμή. Με την άρνηση της δημοτικής Αρχής να δεχθεί αυτή την πρόταση, ο Δήμος Πατρέων χάνει έσοδα άνω των 160.000 ευρώ, από την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε μια επιφάνεια 4.000 τ.μ. σε όλη την επικράτεια του δήμου, καθώς η μίσθωση των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων του, είναι κοντά στα 40 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, ο ΣΚΕΑΝΑ έχει καταγγείλει ανοικτά ότι ο Δήμος Πατρέων εφαρμόζει πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, αφού επιτρέπει σε εκατοντάδες επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίε άδεια τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους και την ίδια στιγμή εισπράττει από περίπου 250 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, που εκδίδουν κάθε χρόνο άδεια.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η Δίωξη Ναρκωτικών σε πρώτο πλάνο! Η επιτυχία της Μαρούδα και η «παρεξήγηση» με Ρέγκλη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, οι περιοριστικοί όροι: «Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»

Αχαΐα: Μια σύλληψη για τη φωτιά στη Γουμένισσα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα – Τραυματισμός μαθητή από βεγγαλικό: «Mπαμπά θα ζήσω;» συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου ΦΩΤΟ

Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ