Άδωνις Γεωργιάδης για «καρτέλ» στα καύσιμα: «Στη Γερμανία και τη Δανία τι έχουν; Τον Εσκομπάρ;»

Ο υπουργός Υγείας απαντά στις καταγγελίες για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, επικαλούμενος τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – «Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση μεταξύ των 27 κρατών-μελών», υποστηρίζει

Άδωνις Γεωργιάδης για «καρτέλ» στα καύσιμα: «Στη Γερμανία και τη Δανία τι έχουν; Τον Εσκομπάρ;»

Στις καταγγελίες περί «καρτέλ στα καύσιμα» και στους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα καταγράφει από τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Χ.

Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώνονται από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιλέγει να απαντήσει με μια χαρακτηριστική φράση:

«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε π.χ. στη Γερμανία ή στη Δανία τι έχουν; Τον Εσκομπάρ;»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραπέμπει στο Weekly Oil Bulletin της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση τις τιμές καταναλωτή των πετρελαιοειδών στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Η τελευταία ενημέρωση του δελτίου φέρει ημερομηνία 27 Αυγούστου 2026.

«Η Ελλάδα στην 21η θέση»

Στην ανάρτησή του ο υπουργός αναφέρει ότι, ως προς την αύξηση των τιμών των καυσίμων, η Ελλάδα όχι μόνο δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που επικαλείται, κατατάσσεται 21η μεταξύ των 27 κρατών-μελών.

«Κάθε φορά που ακούτε στα κανάλια έναν δημοσιογράφο ή πολιτικό να διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι στην Ελλάδα “έχουμε καρτέλ στα καύσιμα” και ότι αυτό φαίνεται “διότι έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές στην ΕΕ κ.λπ.”, να γνωρίζετε ότι σας λένε ψέματα», αναφέρει.

Στη συνέχεια παραπέμπει στα στοιχεία της Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται «αρκετά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Weekly Oil Bulletin, συγκεντρώνει κάθε εβδομάδα στοιχεία για τις τιμές των πετρελαιοειδών με και χωρίς φόρους σε όλα τα κράτη-μέλη. Τα εθνικά δεδομένα υποβάλλονται στην Επιτροπή κάθε Τετάρτη και το δελτίο επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ολόκληρη η τοποθέτησή του αναφέρει:

«Κάθε φορά που ακούτε στα κανάλια έναν δημοσιογράφο ή πολιτικό να διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι στην Ελλάδα “έχουμε καρτέλ στα καύσιμα” και ότι αυτό φαίνεται “διότι έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές στην ΕΕ κλπ” να γνωρίζετε ότι σας λένε ψέματα.

Εδώ οι επίσημες ανακοινώσεις και μετρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: ως προς την αύξηση στις τιμές των καυσίμων η Ελλάδα όχι μόνον δεν είναι στην πρώτη θέση αλλά αρκετά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων, συγκεκριμένα στην 21η θέση μεταξύ των 27 Κρατών Μελών.

Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο