Άδωνις Γεωργιάδης: «Mε 30% ανεμβολίαστους κάθε μέτρο έχει μεγάλο κόστος»

«Δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές», τονίζει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: «Mε 30% ανεμβολίαστους κάθε μέτρο έχει μεγάλο κόστος»

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τους ανεμβολίαστους καθώς και για το 4ο κύμα μίλησε στο Πρώτο Θέμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Είναι ένας δόκιμος αντίλογος το αν θα έπρεπε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Όμως, με 30% ανεμβολίαστους, κάθε μέτρο έχει μεγάλο κόστος και οικονομικό και κοινωνικό. Αν είχαμε 10% ανεμβολίαστους θα ήταν σχετικά εύκολο. Ήδη με το test rapid που βάλαμε στα εστιατόρια, στα κομμωτήρια, με τους ελέγχους που βάλαμε στο λιανικό εμπόριο, ξεσηκώθηκαν όλοι αυτοί οι κλάδοι. Δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές” τόνισε ο ίδιος.

Το 4ο κύμα 

Τι είναι αυτό που αλλάζει τις προτεραιότητες στο 4ο κύμα σε σχέση με το πρώτο κύμα, όταν η επιλογή της κυβέρνησης ήταν ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από την οικονομία, ερωτήθηκε ο Υπουργός.

“Είναι δύο οφθαλμοφανείς διαφορές. Τώρα έχουμε το εμβόλιο άρα ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι εξαιρετικά μικρότερος. Τότε κινδύνευε να νοσήσει και να πεθάνει το 100% του πληθυσμού, τώρα κινδυνεύει να νοσήσει και να πεθάνει το 30%. Ο δεύτερος λόγος είναι οικονομικός, τότε είχαμε χρήματα και η Ευρώπη είχε ανοίξει την κάνουλα και μοιράσαμε και στηρίξαμε την οικονομία. Τώρα η Ευρώπη έχει κλείσει την κάνουλα και πλέον τέτοια χρήματα δεν υπάρχουν.  Άρα δεν έχουμε καθόλου τις ίδιες συνθήκες για να πάρουμε την ίδια απόφαση”.

Σχετικά με τα μέτρα στις εκκλησίες ανέφερε:

“Βάλαμε στις εκκλησίες το ίδιο μέτρο με το εμπόριο. Η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος πήρε αυτή την απόφαση και έτσι ήρθε η νομοθεσία να προσαρμοστεί στην απόφαση που πήρε η εκκλησία από μόνη της. Τον έλεγχο τον έχει στην πραγματικότητα η Εκκλησία ως ευθύνη, είναι αδύνατον να μπει ένα αστυνομικό όργανο στην εκκλησία και να σταματήσει την λειτουργία, αυτό δεν μπορεί να συμβεί”.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ