Αυτοί που φτωχοποιούν το λαό μάς εγκαλούν για τους απόρους

Ο Θόδωρος Τουλγαρίδης είναι πρόεδρος Κοινωνικου Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

«Αυτοί, που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί, που παίρνουν όλα τα δοσήματα, Ζητάνε θυσίες» (Μπέρτολ Μπρεχτ).

Ετσι και η Παράταξη «Σβόλη», που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του εκπροσώπου της στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ, μας εγκαλεί γιατί δεν δίνουμε περισσότερα λεφτά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (ενώ τα διαθέτουμε, ως δημοτική Αρχή),προκειμένου να χορηγήσουμε περισσότερα τρόφιμα στους άπορους.

Αυτοί, δηλαδή, που με την πολιτική τους, τους φόρους, τα χαράτσια, την ακρίβεια, τον αυξημένο πληθωρισμό στα τρόφιμα, τις νέες ανατιμήσεις στο ρεύμα, εξαθλιώνουν και συνεχώς φτωχοποιούν τον λαό, μας κατηγορούν ότι δεν δίνουμε πολλές σακούλες τροφίμων στους άπορους, ενώ είναι αυτοί τους έχουν φέρει σ’ αυτή την κατάσταση.

Καλούν τον Δήμο να καλύψει τις «πομπές» τους, όταν αυτοί ευθύνονται, μαζί με το σύστημα που υπηρετούν και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, για την συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια και ανέχεια στον λαό μας και στους λαούς των κρατών της ΕΕ Στην Ευρώπη περίπου 100 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας.

Η ΕΕ, ενώ σχεδιάζει νέα πακέτα προς τις πολεμικές βιομηχανίες για δάνεια και επιδοτήσεις της τάξης των 100 δισ. ευρώ, βάζει νέους «κόφτες» για τις κοινωνικές δαπάνες, τις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων!

Με αυτήν την πολιτική τους προβλέπονται νέα δεινά για τους λαούς της Ευρώπης και είναι συνυπεύθυνες σε αυτά διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι παρατάξεις στους Δήμους και στον Δήμο μας, που την υπηρετούν και στερούν από τους δήμους, τις επιχορηγήσεις και το μόνιμο προσωπικό, που όφειλαν θεσμικά να τους δίνουν.

Στον Δήμο μας, θυμίζουμε για πολλοστή φορά, ότι έπρεπε να δίνουν από τον Κρατικό προϋπολογισμό περίπου 95 εκατ. € και δίνουν μόλις 25 εκατ. €.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με το λαϊκό, εργατικό Κίνημα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, ώστε να ανασάνει ο λαός μας, να έχει όλα όσα δικαιούται, εργασία, μόρφωση, υγεία, στέγη, αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς σακούλες τροφίμων.

Γι’ αυτό διεκδικούμε να αυξηθούν ουσιαστικά οι μισθοί και οι συντάξεις. Να καταργηθούν τα χαράτσια, τα τέλη στα καύσιμα, στο ρεύμα, το ΦΠΑ στα τρόφιμα, για τα λαϊκά στρώματα.

Να παταχθεί η ακρίβεια και να πληρώσουν, να φορολογηθούν γενναία οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Να γίνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και στους Δήμους, για να αντιμετωπισθεί η ανεργία και η μετανάστευση της νεολαίας μας στο εξωτερικό.

Να επιχορηγηθούν οι δήμοι με αυτά που δικαιούνται και τόσα χρόνια τους τα παρακρατούν.

Με τον αγώνα μας στην κατεύθυνση αυτή, μπορούμε να επιβάλουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού μας που του «αρπάζουν το φαί από το τραπέζι, αυτοί που τάχα ενδιαφέρονται για τις στερήσεις και τις ανάγκες του».