Αύξηση 8,9% στην επιβατική κίνηση στο δεκάμηνο του 2024
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 546.858 πτήσεις, έναντι 511.723 πτήσεων το 2023.
«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο του 2024.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στα 39 αεροδρόμια της χώρας (24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE και ΔΑΑ) η επιβατική κίνηση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2024 έφτασε τους 72.805.622, έναντι 66.845.641 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.
Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) για το 10μηνο του 2024, στο σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας σημειώθηκε αύξηση 6,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2023.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 546.858 πτήσεις, έναντι 511.723 πτήσεων το 2023.
«Τα αεροδρόμια θα καταγράψουν νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2024. Η επιβατική κίνηση 10μηνου του 2024 ήδη ξεπέρασε ολόκληρο το 12μηνο του 2023» δήλωσε ο Διοικητής ΥΠΑ, Γιώργος Σαουνάτσος.
Αεροδρόμια διαχείρισης ΥΠΑ – Αύξηση 6,8% επιβατών στα 24 αεροδρόμια για το 10μηνο του 2024
Άνοδο 6,8% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ (Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Αστυπάλαια, Ιωάννινα, Χίος, Κοζάνη, Καστοριά, Κάρπαθος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχίαλος, Πάρος, Σύρος, ‘Αραξος, Νάξος, Κάλυμνος, Ικαρία, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία) κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2024, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το σύνολο των επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) 10μηνου 2024 (Ιανουάριος- Οκτώβριος) ανήλθε στους 11.295.034 επιβάτες, έναντι 10.573.944 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.
Με πληροφορίες από το newsbeast, το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εξυπηρέτησε τον Οκτώβριο 1.065.923 επιβάτες, ήτοι ποσοστό αύξησης 8,9% σε σχέση με πέρυσι, όπου είχαν εξυπηρετηθεί για τον ίδιο μήνα 979.093 επιβάτες.
Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί νέο ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Κρήτης διαχρονικά όσον αφορά τις επιδόσεις μηνός Οκτωβρίου. Παράλληλα, οι πιο σημαντικές ποσοστιαίες αυξήσεις επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ τον Οκτώβριο του 2024 σε σύγκριση με το 2023, καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου +160,9%, στο αεροδρόμιο Σητείας +76,9% και στο αεροδρόμιο Καλαμάτας +42,7%.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Τα βλέμματα στον Κ. Καραμανλή απόψε – Θα παρευρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Γιαβόλ»
Ελεύθερη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου η δίκη της
Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 10 °C το Σάββατο ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
OpenAI: Ο rogue agent παραβίασε και άλλες υπηρεσίες
Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Πλατάνι Ρίου ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Προβλήματα στις προπαραγγελίες του Steam Machine: Η Valve ξεκαθαρίζει την κατάσταση
Η Βασιλική Θανοπούλου στην Ακαδημία των Σπορ Πάτρας
Δεν είναι η τουαλέτα: Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι
Welcome to UP 2026 – Το πρόγραμμα της Πανεπιστημιακής γιορτής
