Αυξήθηκε κατά 11,4% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το α΄ εξάμηνο του 2024
Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία πρώτου εξαμήνου 2024, προκύπτει άνοδος +6,3%.
Η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια παρουσίασε δυναμική άνοδο το πρώτο εξάμηνο του 2024, με αύξηση 11,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Συγκεκριμένα, διακινήθηκαν 30.594.981 επιβάτες, έναντι 27.463.127 το α’ εξάμηνο του 2023.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024 έφτασε τα 30.594.981, έναντι 27.463.127 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2023.
Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο α’ εξάμηνο του 2024 για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί κυρίως η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση +7,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2023.
Σύμφωνα με το newsbeast, ειδικότερα το α’ εξάμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 242.170 πτήσεις, έναντι 224.712 πτήσεων το α’ εξάμηνο του 2023.
Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία πρώτου εξαμήνου 2024, προκύπτει άνοδος +6,3%. Ειδικότερα το σύνολο των διακινούμενων επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) έφτασε φέτος το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου τους 4.032.909 επιβάτες, έναντι 3.792.575 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.
Διαβάστε επίσης:
Σκυλακάκης: Tρία μέτρα στήριξης για το ακριβό ρεύμα ΒΙΝΤΕΟ
Επίθεση Αγκυρας σε Δένδια, τι λέει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Μηχανογραφικό 2024: Τέλος χρόνου για την ηλεκτρονική υποβολή, η εξαίρεση για αναίρεση
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
OpenAI: Ο rogue agent παραβίασε και άλλες υπηρεσίες
Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Πλατάνι Ρίου ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Προβλήματα στις προπαραγγελίες του Steam Machine: Η Valve ξεκαθαρίζει την κατάσταση
Η Βασιλική Θανοπούλου στην Ακαδημία των Σπορ Πάτρας
Δεν είναι η τουαλέτα: Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι
Welcome to UP 2026 – Το πρόγραμμα της Πανεπιστημιακής γιορτής
