Αγ. Ανδρέας: Εξαπάτησε το δημόσιο – Νοσηλεύτρια με πλαστό απολυτήριο

Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια και τρεις διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις για να απολυθεί.

Αγ. Ανδρέας: Εξαπάτησε το δημόσιο - Νοσηλεύτρια με πλαστό απολυτήριο

Χρειάστηκαν τρεις διοικητικές πράξεις και άλλες τόσες δικαστικές αποφάσεις, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια για να απολυθεί μια υπάλληλος του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», επειδή αποκαλύφθηκε ότι είχε προσληφθεί με πλαστογραφημένο απολυτήριο ιδιωτικού επαγγελματικού λυκείου.

Η υπόθεση τελεσιδίκησε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πατρών, με το δικαστήριο να απορρίπτει οριστικά την έφεση της απολυμένης υπαλλήλου.

Η γυναίκα είχε διοριστεί το 2010 μέσα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, σε θέση ΔΕ παραϊατρικής ειδικότητας στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας». Ωστόσο, στον έλεγχο των δικαιολογητικών που είχαν προσκομίσει οι επιτυχόντες, η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει φωτοαντίγραφο απολυτηρίου της ειδικότητάς της, από ιδιωτικό επαγγελματικό λύκειο, επικαλούμενη απώλεια του πρωτότυπου, με το οποίο εμφανιζόταν να έχει αποφοιτήσει με βαθμό «άριστα» και 19 και 8/11.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ

Στη διασταύρωση των στοιχείων που έγινε με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε ότι ο πραγματικός βαθμός του απολυτηρίου της, ήταν «καλώς» με 16 και 4/11.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, η αιτούσα με την πλαστογράφηση του πτυχίου της, είχε καταταγεί με συνολική βαθμολογία 1530,35 μονάδες, ενώ με τον πραγματικό βαθμό του τίτλου σπουδών, θα συγκέντρωνε βαθμολογία 1345,55 μονάδες και θα παρέμενε σε μη επιλέξιμη σειρά.

ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ανακάλεσε τον διορισμό της, και την κάλεσε σε ακρόαση με την τελευταία να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Μάλιστα, κατάφερε να ακυρώσει την ανάκληση του διορισμού της, στο δικαστήριο λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας, ως προς την δόλια πρόκληση ή συμμετοχή της στην πλάνη της διοίκησης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, εξέδωσε το 2019 νέα απόφαση, ανάκλησης του διορισμού της γυναίκας, η οποία ακυρώθηκε ξανά με νέα απόφαση δικαστηρίου, λόγω παράλειψης της Διοίκησης να εκφέρει κρίση σχετικά με την πρόκληση – συμβολή ή μη της αιτούσας με υπαίτια απατηλή ενέργεια στην πλάνη που οδήγησε στο διορισμό της.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών αποφάσισε 3η φορά ανάκληση του διορισμού της, αιτιολογώντας αυτή την φορά την απόλυση, λόγω της διαφοράς στη βαθμολογία, ενώ συντάχθηκε και ποινική δικογραφία, εναντίον της, γιατί προκάλεσε με απατηλή ενέργεια την πλάνη που οδήγησε στον διορισμό της με πλαστό έγγραφο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

Ωστόσο, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της, για πλαστογραφία και απάτη τέθηκε στο αρχείο, λόγω παραγραφής.

Στο Εφετείο, όπου προσέφυγε για τελευταία φορά η απολυμένη υπάλληλος, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ότι η ίδια δεν γνώριζε ότι το πτυχίο της ήταν πλαστογραφημένο και παραποιημένο και απέδωσε την ευθύνη στο ιδιωτικό ΤΕΕ, στο οποίο σπούδασε, για να δημιουργεί εικόνα εκπαιδευτηρίου με απόφοιτους υψηλών επιδόσεων.

Το Εφετείο, ωστόσο, απέρριψε ως αβάσιμα όσα επικαλέστηκε η αιτούσα, αναγνωρίζοντας ότι η ίδια προκάλεσε δολίως την πλάνη του αρμοδίου οργάνου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος
Γιώργος
1 μήνα πριν

Ελλάς, το μεγαλείο σου!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμποροι - Φορείς Αιγιάλειας: Η ρήτρα ρεύματος καταστροφική και παράνομη
Πάτρα: Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με Πελετίδη
Δυτική Αχαΐα-Καλάβρυτα: Γι’ αυτό δεν θέλουν να κλείσουν οι τράπεζες - Τι λένε οι έμποροι των περιοχών
Κατσιφάρας για Λαδόπουλου: Είναι ασαφές το τι θα γίνει - Οι διαφορές με το δικό μας σχεδιασμό