«Αγροτοδικεία» και στη Δυτική Αχαΐα: 50 δικογραφίες σε αγρότες
Ορισμένοι αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα κλήθηκαν στα δικαστήρια για τις κινητοποιήσεις τους

Μεγαλώνει το μέτωπο με τα «αγροτοδικεία» στην Αχαΐα, καθώς, μετά την κλήση 15 αγροτών του Αιγίου σε δίκη με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, αντίστοιχα φαινόμενα καταγράφονται και στη Δυτική Αχαΐα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 50 αγρότες, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας και του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, κλήσεις προκειμένου να προσέλθουν στο ΑΤ του Τμήματος Δυτικής Αχαΐας για να δώσουν κατάθεση.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που είχαν συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που πραγματοποίησαν οι αγροτικοί σύλλογοι στην Παλαιά Εθνική Οδό, το 2025.
Η εξέλιξη έχει εντείνει τη δυσαρέσκεια στον αγροτικό κόσμο της Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος έχει δοκιμαστεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, με τα προβλήματα να αφορούν τόσο τις επιπτώσεις από την ευλογιά όσο και τις ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η «Πελοπόννησος» ζήτησε την άποψη της προέδρου του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, Αννας Παπαζαφείρη, η οποία τόνισε:
«Δεν φτάνει που οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας έχουν πληγεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, έχουμε τώρα και δικογραφίες σε βάρος συναδέλφων, οι οποίοι θα πρέπει να τρέχουν στα δικαστήρια.
Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50 κλήσεις για καταθέσεις αγροτών και αυτό το πράγμα είναι ανεπίτρεπτο. Λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, βγαίνουμε στον δρόμο για να διεκδικήσουμε και μας οδηγεί στα δικαστήρια, λες και είμαστε εγκληματίες. Γνωμοδοτούν να αθωωθούν οι κλέφτες του ΟΠΕΚΕΠΕ και δικάζουν τους πραγματικούς παραγωγούς».
Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, παραμένουν ανοικτά και σημαντικά οικονομικά ζητήματα. «Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και πολλοί δεν μπορούν να τις οριστικοποιήσουν, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών να βγαίνει εκτός. Υπάρχουν, επίσης, εκκρεμότητες με τις αποζημιώσεις από την ευλογιά με 26.000 θανατωμένα ζώα και, αντί η κυβέρνηση να μας στηρίξει, μας στέλνει στα δικαστήρια» κατέληξε η κ. Παπαζαφείρη.
Η διαδικασία αναφέρει ότι οι υποθέσεις αυτή τη στιγμή είναι σε προανακριτικό επίπεδο και μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των αγροτών που έχουν κληθεί, τότε θα φανεί ποιοι αυτοί θα κληθούν στα δικαστήρια ή όχι.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News